NVP Website voor leden

Verkrijg hier toegang tot exclusieve NVP Website ledencontent.

NVP nieuws 20-05-2021

Stuurgroep Landelijk Kwaliteitsstatuut GGZ opgericht

Om de implementatie van het Landelijk Kwaliteitsstatuut geestelijke gezondheidszorg (LKS GGZ) te ondersteunen, hebben koepelorganisaties de stuurgroep GGZ opgericht. Ook is een expertgroep samengesteld die onder meer bekijkt hoe de categorieën zich verhouden tot de indeling van het Zorgprestatiemodel.
NVP nieuws 11-05-2021

Nieuwe video over programma APV

Het Programma Adaptieve Psychologische Vervolgopleidingen (APV) heeft een video gemaakt over de aanleiding, het doel en de aanpak van het programma. In de video 'Navigeren naar toekomstbestendige psychologische vervolgopleidingen' komen de de verschillende deelprojecten komen in vogelvlucht voorbij.
NVP nieuws 11-05-2021

Deadline Wim Trijsburgprijs: 1 juni

Wilt u iemand voordragen voor de Wim Trijsburgprijs? Iemand die onderzoek doet naar werkzame factoren in de psychotherapie en samenhang en integratie centraal stelt? Wacht dan niet te lang meer! U aanmelding moet voor 1 juni binnen zijn. De Wim Trijsburgprijs werd eerder gewonnen door Anton Hafkenscheid (2013), Marija Maric (2015), Marcus Huibers (2017) en Mattias Desmet (2019).
NVP nieuws 10-05-2021

Nieuws stichting TOP Opleidingsplaatsen

Op 4 mei verscheen de nieuwsbrief van TOP Opleidingsplaatsen met daarin o.a. de volgende onderwerpen: Concept toewijzingsvoorstel 2022 Wachtlijst Instroomplaatsen voor de Pilot EVC-trajecten opleiding gz-psycholoog Doorgeven van intrekkingen Doorgeven van extra plaatsen Sancties voor niet ingevulde
NVP nieuws 10-05-2021

NVP-voorzitter in Volkskrant over kwaliteit van zorg en marktwerking

In de Volkskrant een artikel over online therapie van de Zweedse commerciële partij Mindler die onlinehulp biedt bij lichte psychische problemen. Is dat de weg die de ggz moet gaan? NVP-voorzitter Kirsten Hauber reageert: 'Het moet allemaal steeds sneller en goedkoper in de zorg, daar profiteren zulke bedrijven van. Maar het gaat ten koste van de cliënt.’
NVP nieuws 19-04-2021

Nieuwe voorzitter wetenschapsraad en factsheets

Rien Van is de nieuwe voorzitter van de wetenschapsraad. Hij volgt Ton van Balkom op. Onder voorzitterschap van Ton heeft de wetenschapsraad een start gemaakt met de ontwikkeling van factsheets met wetenschappelijke evidentie op het gebied van psychotherapie. We bedanken Ton hartelijk voor zijn inzet de afgelopen drie jaar! De wetenschapsraad publiceert binnenkort twee nieuwe facsheets.
NVP nieuws 13-04-2021

Zorgprestatiemodel klaar voor gebruik

De nieuwe bekostiging voor de ggz en de forensische zorg is vastgesteld. De NZa heeft regelgeving, prestaties en concepttarieven voor 2022 vastgesteld. Met deze nieuwe informatie kunnen zorgaanbieders en zorgverzekeraars zich verder voorbereiden op de invoering van het zorgprestatiemodel per 1 januari 2022.
NVP nieuws 29-03-2021

Waar te beginnen als je wilt praten met een pro

Vrienden en vriendinnen zijn fantastisch bij sip en troost, en vaak ook voor het betere opvrolijkwerk. Maar soms heb je behoefte aan een upgrade. Maar hoe vind je een pro waar je echt goed mee kunt praten? NVP-voorzitter Kirsten Hauber legt het uit aan de lezers van Eva Jinek.
NVP nieuws 11-03-2021

Nieuwsattenderingen en ledennet

Vanaf volgende week krijgen onze leden de nieuwsattendering elke donderdag. Om de berichten op ons ledennet te kunnen lezen heeft u een wachtwoord nodig. Hiermee kunt u meteen ook de gegevens op uw eigen profielpagina aanvullen.
NVP nieuws 01-03-2021

Nieuws TOP Opleidingsplaatsen

TOP Opleidingsplaatsen heeft het toewijzingsprotocol voor het opleidingsjaar 2022 gepubliceerd op de website. Daarmee is het proces voor de toewijzing van start gegaan. Hier leest u de belangrijkste wijzigingen.
« ... 3 4 5 6 7 ... » 6/14 (409)