Wachtwoord vergeten

Registreren

Het Kwaliteitsregister Psychotherapie is een register voor alle aanbieders van psychotherapie die zich als zodanig willen profileren en zichtbaar willen maken dat zij voldoen aan de hogere eisen van deskundigheidsbevordering, werkervaring en intercollegiale toetsing. Er wordt gewerkt met een stelsel van accreditatie. Aanbieders van opleidingen, cursussen, symposia etc. kunnen deze via het systeem PE-online aanbieden voor accreditatie. De NVP verleent accreditatie na toetsing.

Het Kwaliteitsregister Psychotherapie is afgestemd op de eisen voor herregistratie voor de klinisch psycholoog, de psychiater en de eisen van diverse andere psychotherapieverenigingen.

Heeft u al een dossier in PE-online voor een ander register? Maak dan een nieuwe account aan voor het Kwaliteitsregister Psychotherapie

FAQ's

Voor wie?
Psychotherapeuten en andere aanbieders van psychotherapie kunnen zich als zij aan de voorwaarden voldoen, inschrijven in het register en hun geaccrediteerde scholing opgeven voor hun (her)registratie. Het register is toegankelijk voor zowel leden als niet-leden van de NVP. Ook wie nog maar kort geregistreerd is in het BIG-register kan zich registreren in het kwaliteitsregister.

Hoe werkt het? 
Het systeem dat de NVP voor de digitale registratie gebruikt heet PE-online. (Permanente Educatie). In dit systeem kunnen professionals online hun educatie bijhouden. Voor de registraties in het Kwaliteitsregister Psychotherapie gaat het hier onder andere om scholing en werkervaring.U vraagt eerst een account aan voor PE-online (ook als u al een account hebt voor uw dossier(s) in andere registers). Daarna kunt u inloggen en met uw dossieraanvraag beginnen. Alle correspondentie over uw registratie verloopt via PE-Online. Bij een registratietraject gelden de volgende stappen:

  • U maakt een account aan voor PE-online. Via de e-mail krijgt u vervolgens uw inloggevens.
  • U vult de gevraagde gegevens in; houd hiervoor uw BIG registratienummers bij de hand, u gaat akkoord met de gestelde voorwaarden en u levert de gevraagde bewijsstukken voor werkervaring en deskundigheidsbevordering aan.
  • U maakt het gevraagde beoordelingstarief over en dient uw aanvraag in bij de registratiecommissie.
  • Vervolgens ontvangt u de reactie van de registratiecommissie via PE-online.

Wanneer uw registratie-aanvraag positief is beoordeeld door de registratiecommissie wordt u ingeschreven in het register. Vanaf dat moment mag u de bijhorende titel gebruiken. Automatisch wordt er dan voor u in PE-online een herregistratiedossier geopend. Download de handleiding aanmaken dossier.