NVP Website voor leden

Verkrijg hier toegang tot exclusieve NVP Website ledencontent.

Onze nieuwsberichten

meer berichten
NVP nieuws 22-07-2021

Wijzigingen Beroepscode voor Psychotherapeuten

Door nieuwe wet- en regelgeving zijn er enkele wijzigingen in de Beroepscode voor Psychotherapeuten. Aan deze wijzigingen van wet- en regelgeving is eerder aandacht besteed in onze nieuwsberichten. We hebben de veranderingen nu ook voor u op een rij gezet in een document. 
NVP nieuws 22-07-2021

Zorgprestatiemodel - nieuwsbrief juli 2021

In 2022 komt er een nieuwe bekostiging voor de geestelijke gezondheidszorg en de forensische zorg: het zorgprestatiemodel. Met de speciale nieuwsbrief over dit onderwerp blijft u op de hoogte. In de nieuwsbrief van juli leest u onder meer over een aanpassing in de beroepenlijst en de communicatie-toolkit.
Media 20-07-2021

Helemaal aan het Einde: een podcast over zelfdoding

Jaarlijks overlijden zo’n 1800 mensen aan zelfdoding. Gemiddeld bijna vijf mensen per dag. In de podcast Helemaal aan het Einde wordt openhartig met (ervarings)deskundigen en medewerkers gepraat over zelfdoding. We horen meer over de gevolgen van zelfdoding, hoe voor hen wordt gezorgd én dat praten echt ruimte biedt voor oplossingen.
Media 20-07-2021

Subsidieoproep ZonMw praktijkgericht onderzoek

ZonMw doet een oproep voor de nieuwe subsidieronde voor praktijkgericht onderzoek. Subsidieaanvragen moeten zich richten op wachttijden in de ggz of maatschappelijk en/of persoonlijk herstel van mensen met psychische problemen. Het onderzoek moet direct voortkomen uit vragen vanuit de ggz-praktijk en hier oplossingen voor leveren.

Wetenschappelijk

meer berichten
Wetenschappelijk 19-07-2021

Jeugdtrauma seksuele minderheden vergroot de kans op psychische stoornis

Lesbische, homoseksuele en biseksuele mensen hebben vaker een traumatische ervaring in hun kindertijd dan heteroseksuele mensen. Zij hebben vaker te maken met emotionele verwaarlozing, psychische en fysieke mishandeling en seksueel misbruik en worden als kind vaker gepest. Dit verklaart deels waarom zij 2 tot 3 keer meer risico lopen om een psychische aandoening te ontwikkelen.
Wetenschappelijk 08-07-2021

Onbewuste, cognitieve processen spelen belangrijke rol bij PTSS

Naast het trauma zelf bepalen cognitieve vertekeningen (biases) en automatisch vermijdingsgedrag de ernst van Posttraumatische Stressklachten. Zo concludeert Pascal Fleurkens, gz-psycholoog in opleiding tot klinisch psycholoog en postdoc bij Pro Persona  aan de Radboud Universiteit Nijmegen, in zijn proefschrift.
Blog meer blogs

De kracht van het narratief

Auteur: Maud Molhoek
De documentaire ‘de kinderen van Ruinerwold’ illustreert de kracht van het narratief pijnlijk helder. Zo vertelt de oudste dat hij zichzelf nog steeds dat kan aandoen wat zijn vader hem aandeed. Door impulsief te stoppen met een goed betaalde

Volg ons op twitter

tweets laden...