NVP Website voor leden

Verkrijg hier toegang tot exclusieve NVP Website ledencontent.

Onze nieuwsberichten

meer berichten
NVP nieuws 01-12-2022

Webinar Beroepenstructuur psychologische zorg

Op 24 januari is het derde gezamenlijke webinar van NVP en NIP. De actief betrokkenen uit stuur-, regie- en werkgroepen presenteren hoe het programma Beroepenstructuur psychologische zorg is ingericht en hoever men is met de concrete aanpak. Vragen stellen is mogelijk. Toegang is exclusief voor leden van NVP en NIP.
NVP nieuws 28-11-2022

Per 1 januari 2023 alleen kwaliteitsstatuut 3.0 geldig

Vanaf 1 januari 2023 is alléén nog een kwaliteitsstatuut op basis van het format LKS versie 3.0 geldig. Vanaf die datum mag u zonder goedgekeurd kwaliteitsstatuut 3.0, geen zorg meer leveren binnen de Zorgverzekeringswet. Met het goedgekeurde kwaliteitsstatuut 1.0 of 2.0 kunt u zorg declareren tot en met 31 december 2022. Dit geldt voor vrijgevestigden en instellingen.
Media 01-12-2022

Trimbos: sterke toename psychische aandoeningen bij volwassenen

Ruim een kwart van de volwassen Nederlanders had in het afgelopen jaar een psychische aandoening. Dat zijn 3,3 miljoen mensen. Het aantal volwassenen met een angststoornis, depressieve stoornis of stoornis in het gebruik van alcohol en drugs is de afgelopen twaalf jaar sterk gestegen. Dat blijkt uit het langlopende landelijke NEMESIS onderzoek van het Trimbos-instituut.

Wetenschappelijk

meer berichten
Blog meer blogs

Een therapeut is nog geen psychotherapeut

Auteur: Astrid Nolet
Bij het lezen van het interview met Sara Kroos in de VM van 19 november 2022 werd ik verdrietig en boos. Verdrietig over wat Sara is aangedaan en boos op de therapeut die zo ernstig de fout is ingegaan en haar seksueel misbruikte, met alle gevolgen van dien.

Volg ons op twitter

tweets laden...