NVP Website voor leden

Verkrijg hier toegang tot exclusieve NVP Website ledencontent.

Kwaliteitsregister Psychotherapie


Het Kwaliteitsregister Psychotherapie is een waarborg voor kwaliteit van aanbieders van psychotherapie. Met een registratie in het kwaliteitsregister laat u zien dat u bekwaam bent het beroep uit te oefenen. Het is daarmee een aanvulling op het BIG-register.

Het register is toegankelijk voor leden en niet-leden van de NVP. 

Accreditatie

Het register Kwaliteitsregister biedt een onafhankelijke toets van opleiding, nascholing, werkervaring en competenties van behandelaars. Er wordt gewerkt met een stelsel van accreditatie. Aanbieders van opleidingen, cursussen, symposia etc. kunnen deze via het systeem PE-online aanbieden voor accreditatie. De NVP verleent accreditatie na toetsing.

Het Kwaliteitsregister Psychotherapie is afgestemd op de eisen voor herregistratie voor de klinisch psycholoog, de psychiater en de eisen van diverse andere psychotherapieverenigingen.

Links

Met het Kwaliteitsregister Psychotherapie stelt de NVP een hogere norm voor psychotherapeutisch handelen en legt vast wie daaraan voldoen. Het register is bedoeld voor alle bij wet bevoegde aanbieders van psychotherapie (psychotherapeuten, klinisch psychologen, psychiaters). Het register is toegankelijk voor zowel leden als niet-leden van de NVP. 

Het Kwaliteitsregister Psychotherapie heeft tot doel om registratie van deskundigheidsbevorderende activiteiten m.b.t. psychotherapie zichtbaar te maken. Dit sluit aan bij de ontwikkelingen in de herziening van de beroepenstructuur.