NVP Website voor leden

Verkrijg hier toegang tot exclusieve NVP Website ledencontent.

13-05-2024

Zitting over ontvankelijkheid Vertrouwen in de GGZ

Op 22 mei 2024 zal bij de rechtbank Midden-Nederland een volgende zitting plaatsvinden in de bodemprocedure tegen de Nederlandse Zorgautoriteit. De zitting gaat over de ontvankelijkheid van de cliënten, behandelaren en organisaties van Vertrouwen in de GGZ en is toegankelijk voor publiek.

Voordat de inhoudelijke behandeling van de bezwaren kan beginnen, zal de rechter oordelen of de partijen verenigd onder Vertrouwen in de GGZ ontvankelijk zijn. Ontvankelijk zijn houdt in dat je als partij voldoet aan de juridische eisen om een zaak te starten bij de rechtbank. 

Een datum voor de inhoudelijke behandeling van de bezwaren zal worden bepaald nadat de rechtbank zich heeft gebogen over de ontvankelijkheid. 

Donaties gevraagd 
Wilt u Vertrouwen in de GGZ steunen met een financiële bijdrage? De WOO-procedure en het aantonen van de ontvankelijkheid van de actiegroep zijn ontwikkelingen waardoor de rechtszaak meer tijd en geld kost dan  aanvankelijk gedacht. Met uw bijdrage helpt u om het vertrouwen in de spreekkamer en de privacy van cliënten te beschermen.