NVP Website voor leden

Verkrijg hier toegang tot exclusieve NVP Website ledencontent.

Media 19-09-2023

MIND start petitie

MIND is een petitie gestart en roept de politiek op om het zorgstelsel aan te passen. Uit eigen onderzoek bleek dat meer dan de helft van de respondenten door één of meerdere zorgaanbieders werd geweigerd.
Media 19-09-2023

Volkskrant Magazine over relatietherapie

Het Volkskrant Magazine van 16 september jl. bevatte drie uitgebreide artikelen over relatietherapie. De artikelen geven antwoord op verschillende vragen: hoe effectief is relatietherapie, wat zijn de inzichten van relatietherapeuten en hoe ziet een therapiesessie er in de praktijk uit?
Media 23-08-2023

Website over EMDR voor cliënten

Op watisemdr.nl vinden cliënten algemene informatie over Eye Movement Desensitization and Reprocessing (EMDR)- therapie: interviews, folders, video's, artikelen, een FAQ en een lijst met VEN- erkende therapeuten. Over EMDR EMDR is een psychotherapeutische methode, bedoeld voor de behandeling van klachten die samenhangen met herinneringen aan ontwrichtende
Media 21-08-2023

Kijktip: ‘In de TBS'

In de vijfdelige documentaireserie ‘In de TBS’, volgt Hans Faber een jaar lang patiënten, begeleiders en behandelaars in de Van der Hoeven Kliniek in Utrecht.  
Media 17-08-2023

Honderden soorten psychotherapie? Welnee

In NRC reageert Willem van der Does op het artikel van Pim Cuijpers, die stelt dat er te veel nieuwe psychotherapieën ontstaan. Van der Does betoogt dat het helemaal niet gaat om nieuwe therapieën naar om kleine technische aanpassingen van wat al beschikbaar was. 
Media 17-08-2023

Rechter geeft ggz-aanbieders gelijk: inkoopbeleid CZ uitgesteld

Zeven ggz-aanbieders die naar de rechter stapten uit onvrede met het Wlz-inkoopbeleid van zorgkantoor CZ, hebben gelijk gekregen. De rechtbank Den Haag oordeelde dat de zorgaanbieders tot 1 januari 2025 behandelingen en eerstelijnszorg onder de Zvw mogen blijven declareren. Ook gaat er een streep door een voorgenomen korting op het tarief.
Media 08-08-2023

Amsterdamse jongeren in de knel door wegvallen behandeling

Volgend jaar zijn er in Amsterdam minder ggz-behandelingen beschikbaar. Kinderpsychologen, -psychotherapeuten, -psychiaters en orthopedagogen, waarschuwen er onder meer in het Parool voor dat problemen zullen verergeren en sneller complex zullen worden. Op radio 1 gaf VKJP-voorzitter Dorine Erverts een toelichting op de problematiek in het programma Nieuws en Co.
Media 07-08-2023

Maaike Smits winnaar Pieter Boeke Prijs 2023

Maaike Smits wint de Pieter Boeke Prijs voor haar proefschrift over de impact van behandelingsintensiteit bij Mentalization-Based Treatment voor borderline persoonlijkheidsstoornis. De uitreiking is voorafgaand aan de jaarlijkse Pieter Boeke Lezing op 6 november 2023.
Media 13-07-2023

Kunstproject Stille Strijd vraagt aandacht voor zelfdoding jongeren

Op 12 juli is het kunstproject Stille Strijd van het Power of Art House gelanceerd op het Museumplein in Amsterdam. Een groot kleurrijk standbeeld van een in elkaar gedoken jongen staat symbool voor de innerlijke strijd die veel depressieve jongeren voeren. Het beeld is van verre zichtbaar door zijn grote afmeting van zo’n 2,5 meter hoog en 4 meter lang en zijn felle gele
Media 12-07-2023

Kort geding door zeven zorgaanbieders tegen CZ

Zeven zorgaanbieders verzetten zich tegen het nieuwe inkoopbeleid van CZ en spannen een kort geding aan. In het inkoopbeleid staat dat er voor langdurige ggz-zorg verplicht een overstap moet worden gemaakt van een modulaire naar een integrale bekostiging.
Media 06-07-2023

Kuipers wil vergoeding niet-gecontracteerde zorg verlagen

Minister Kuipers (VWS) wil zorgverzekeraars en zichzelf meer bevoegdheden geven om vergoedingen te verlagen voor niet-gecontracteerde zorg. Hij stelt daarom voor om het gevoelige artikel 13 uit de Zorgverzekeringswet op drie onderdelen aan te passen. Dat draait vooral om de vrije artsenkeuze voor patiënten.
1 2 3 4 5 ... » 1/28 (824)