NVP Website voor leden

Verkrijg hier toegang tot exclusieve NVP Website ledencontent.

Media 29-04-2021

Analyse van de gevolgen van de coronacrisis voor de ggz

De Nederlandse Zorgautoriteit en het Trimbos instituut hebben een analyse gemaakt van de gevolgen van de coronacrisis voor de geestelijke gezondheidszorg. In het rapport staat een update ten aanzien van verwijzingen en ook informatie over o.a. wachttijden, behandeltrajecten en verzuim.
Media 29-04-2021

Nieuwsuur over tekort aan jeugdpsychiaters

In de uitzending van 28 april besteedde Nieuwsuur aandacht aan de acute problematiek in de jeugdpsychiatrie. Staatssecretaris Paul Blokhuis stelt 613 miljoen euro extra beschikbaar voor het oplossen ervan. Maar een belangrijk onderdeel van het probleem is met extra geld niet zomaar op te lossen: het tekort aan verpleegkundigen, psychologen en psychiaters in de hele jeugd-ggz.
Media 23-04-2021

Coronapandemie leidt tot stijging psychische problemen bij jongeren

In Het Parool betoogt Arne Popma (Amsterdam UMC) dat door de coronapandemie veel meer kinderen en jongeren komende jaren ernstige psychische problemen krijgen.  Het gaat om een stijging van zo’n vijftig procent. Hoewel het kabinet gisteren 613 miljoen vrijmaakte, is de broze jeugdzorg waarschijnlijk niet berekend op die toestroom.
Media 22-04-2021

Ruim 600 miljoen extra voor jeugdzorg

Het kabinet stelt voor 2021 € 613 miljoen beschikbaar aan gemeenten voor het oplossen van de acute problematiek in de jeugdzorg. Met dit geld komt er ruimte om de crisiscapaciteit in de jeugd-ggz uit te breiden en wachttijden aan te pakken.
Media 13-04-2021

Bestuurslid Akwa GGZ gezocht

Akwa GGZ zoekt een nieuw bestuurslid met een sterke verbinding met de beroepsgroepen psychologen, psychotherapeuten en aanverwante beroepsgroepen. Reageren op deze vacature kan tot 14 mei 2021
Media 08-04-2021

Blokhuis hint op extra geld voor jeugdhulp

Staatssecretaris Blokhuis denkt dat er extra geld naar de gemeenten moet om de jeugdhulpverlening te verbeteren, maar hij weet nog niet hoeveel. Maar hij vindt ook dat er ook binnen het huidige budget nog veel organisatorisch valt te verbeteren.
Media 08-04-2021

Situatie jeugd-ggz onhoudbaar

De situatie in de jeugdpsychiatrie is onhoudbaar. Dat is al jaren zo, zonder dat er veel verandert. Waarom lukt het maar niet om de lange wachttijden aan te pakken? Een artikel in Trouw over de jeugd-ggz.
Media 06-04-2021

Overdiagnoses ADHD

Trouw, Argos en De Groene Amsterdammer deden een onderzoek naar een ggz-instelling die uitsluitend gericht is op ADH-diagnostiek en behandeling van volwassenen.  Oud-werknemers beschuldigen het bedrijf van overdiagnostisering.
Media 01-04-2021

Digitale keuzehulpen voor bipolaire stoornissen en ADHD

Digitale keuzehulpen helpen zorgstandaarden toe te passen in de dagelijkse praktijk en kunnen worden ingezet om het gesprek in de behandelkamer vorm te geven. Aan de hand van verschillende vragen geeft de keuzehulp een concreet advies voor behandeling en begeleiding, gebaseerd op de inhoud van de zorgstandaarden.
Media 30-03-2021

Behandelingen prikangst nemen toe

Volgens een schatting van de Tilburg University heeft zeker 35 procent van de Nederlanders last van prikangst. De meeste mensen zetten zich eroverheen, maar bij sommigen zit de angst zo diep dat ze ervoor behandeld worden.
1 2 3 4 5 ... » 1/15 (443)