NVP Website voor leden

Verkrijg hier toegang tot exclusieve NVP Website ledencontent.

13-11-2024 - 18-12-2024 NVP ACADEMY

Cursus diagnostiek en indicatiestelling

Deze meerdaagse cursus integratieve persoonlijkheidsdiagnostiek en indicatiestelling is speciaal gericht op de psychotherapeutische praktijk. Docenten: Theo Ingenhoven en Han Berghuis. 

  • Er is plaats voor maximaal 18 personen dus wacht niet te lang en ga direct naar inschrijven

Wat leert u?
In deze cursus gaat de aandacht speciaal uit naar de diagnostiek en classificatie van persoonlijkheidsstoornissen. Welke vragenlijsten en welke semigestructureerde interviews zijn hierbij nuttig en bruikbaar in de psychotherapeutische praktijk? Wat zijn daarin de nieuwste ontwikkelingen? En hoe leidt dit uiteindelijk tot een juiste indicatiestelling voor de aard en intensiteit van een psychotherapeutische behandeling? Aan de hand van voorbeelden en casuïstiek worden deze ontwikkelingen toegelicht.

Doelgroep
Deze cursus is bedoeld voor psychotherapeuten, klinisch psychologen en psychiaters (al dan niet in opleiding) en ook gz-psychologen die aanvullende psychotherapeutische scholing en werkervaring hebben genoten.

Deze cursus voldoet aan de herregistratie-eisen op het gebied van diagnostiek voor het Kwaliteitsregister Psychotherapie.

Accreditatie

  • NVP: 18 (voor (her)registratie in het Kwaliteitsregister Psychotherapie)
  • FGzPt: 16
  • NVvP: 15