NVP Website voor leden

Verkrijg hier toegang tot exclusieve NVP Website ledencontent.

16-11-2023 NVP ACADEMY

Het Ontwikkelingsprofiel© Van theorie naar praktijk

Het Ontwikkelingsprofiel (OP) brengt het psychosociaal functioneren van de cliënt in beeld zoals zich dat dagelijks manifesteert in uiteenlopende situaties en op uiteenlopende levensgebieden. Zowel adaptieve oplossingen als disadaptieve patronen worden zo op een inzichtelijke manier naast elkaar in kaart gebracht.

Met het ontwikkelingsprofiel (OP) kun je ernstige tekorten in het psychosociaal functioneren van een cliënt voorafgaand aan de behandeling opsporen. Maar met OP breng je ook iemands gezonde capaciteiten en de nog onbenutte mogelijkheden in beeld.

Op deze manier kun je een betere inschatting maken van iemands sterke en zwakke aspecten van het persoonlijkheidsfunctioneren. Hiermee krijgt het diagnostisch proces meer reliëf en diepgang en kan een passend behandelaanbod worden gekozen.

Wat leert u?
Tijdens deze cursus leert u hoe het OP is opgebouwd, hoe u het in de praktijk kunt gebruiken en hoe u de resultaten implementeert in het behandelcontact. Ook gaan we in op het gebruik van de Ontwikkelingsprofiel Vragenlijst (OPV) en bespreken we de plaatsbepaling van het OP binnen de (persoonlijkheids)diagnostiek en de resultaten van de wetenschappelijke validering.

Er is plaats voor maximaal 18 personen dus wacht niet te lang met aanmelden! 

 • Lees hier meer over het programma of ga direct naar inschrijven.

 • Locatie: deze cursus volgt u online.

 • Kosten: NVP-leden krijgen korting! 

 • Doelgroep: De cu rsus is bedoeld voor psychotherapeuten (i.o.), gz-psychologen, klinisch psychologen (i.o.) en psychiaters (i.o.)

 • Data en docenten
  16 november dr. Quin van  Dam
  23 november drs. Laura van Riel
  30 november dr. Theo Ingenhoven