NVP Website voor leden

Verkrijg hier toegang tot exclusieve NVP Website ledencontent.

06-07-2021 NVP ACADEMY

Psychotherapie bij ouderen

Het doel van de summerschool Psychotherapie bij ouderen is  om betrokken zorgprofessionals nader te informeren over deze nieuwste inzichten en aanpassingen om zo de kwaliteit en effectiviteit van psychotherapeutische behandelopties aanzienlijk te verbeteren.

Onder voorzitterschap van Arjan Videler bespreekt een keur aan deskundigen een serie voor de diagnostiek en de behandeling essentiële thema’s. Steeds staat daarbij het belang voor het werk in de dagelijkse klinische praktijk voorop.

De bevolking vergrijst! Daar kijkt niemand meer van op. Dat er door die vergrijzing dringend behoefte is aan kennis over psychische zorg voor deze doelgroep, verbaast ook niemand. Gelukkig is dan ook het onderzoek naar – en de ervaring met psychotherapie bij ouderen de afgelopen jaren sterk toegenomen.

Gezien de grote hoeveelheid ontwikkelingen is het ondoenlijk van alles op de hoogte te zijn. Wist u bijvoorbeeld dat veel ouderen psychotherapie verkiezen boven farmacotherapie? En hoe beïnvloeden veranderingen die gepaard gaan met het ouder worden (lichamelijke veroudering, multimorbiditeit, polyfarmacie, het naderende levenseinde) de toepasbaarheid van bestaande behandelingen?