NVP Website voor leden

Verkrijg hier toegang tot exclusieve NVP Website ledencontent.

09-07-2024

Vraag voor 20 september subsidie aan bij het NVP-wetenschapsfonds

Vraag voor 20 september subsidie aan bij het NVP-wetenschapsfonds

De NVP stimuleert kwalitatief onderzoek naar de werkzame factoren van psychotherapie. Ons wetenschapsfonds is een laagdrempelig fonds voor clinici die nog niet veel onderzoekservaring hebben óf onderzoekers die een nieuwe weg in willen slaan met hun bestaande onderzoek.

De deadline voor het aanvragen van een subsidie: 20 september 2024

Een aanvraag doen
Er zijn verschilende categorieën. De subsidie kan verleend worden voor ondersteuning van onderzoek maar ook voor publicaties van onderzoeksresultaten. Om in aanmerking te komen voor een bijdrage is uitgebreide kennis van en ervaring met kwalitatief onderzoek een voordeel, maar geen vereiste. Wel verwachten we dat de eerste ideeën over het onderzoek en de methoden gevormd heeft en een beeld heeft van wat nodig is om uw vaardigheden op voldoende niveau te brengen.

Over het fonds

De heersende paradigma’s in het wetenschappelijke veld waarbij de RCT vaak ‘heilig’ is, staan onder druk. Ze sluiten vaak niet goed aan bij de complexe situatie en context van cliënten. Met het wetenschapsfonds dragen we bij aan onderzoek dat niet eenvoudig langs andere subsidieroutes tot stand komt. 

Commissie wetenschapsfonds

  • Arjen Noordhof
  • Wubbo Scholte
  • Femke Truijens
  • Greet Vanaerschot
  • Katie-Lee Weille

Lees hier meer over een aanvraag doen bij het NVP-wetenschapsfonds