NVP Website voor leden

Verkrijg hier toegang tot exclusieve NVP Website ledencontent.

02-07-2024

Inschrijving Dag van de Psychotherapie geopend

Inschrijving Dag van de Psychotherapie geopend

In psychotherapie werken we aan verandering. Psychotherapeuten luisteren en tonen begrip. Samen met de cliënt streven we, waar mogelijk, naar consensus en het verdragen van ambivalenties. Van oudsher koesteren we ‘neutraliteit’. Maar wat als de grenzen hiervan zijn bereikt? Wat als een bijtende waarheid niet langer een midden verdraagt? Op vrijdag 13 december staan we stil bij het gepolariseerde krachtenveld waarbinnen we dagelijks ons werk vormgeven.

Drie hoofdsprekers

In de eerste lezing (voertaal: Engels) neemt Mark Solms ons vanuit een neurobiologisch en psychodynamisch perspectief mee in de menselijke dynamiek van het polariseren. Daarop voortbordurend geeft Annebel de Hoogh inzicht in de rol en betekenis van leiderschap: waarom geven we narcistische leiders zo vaak een podium? In de derde keynote staat Joost Hutsebaut stil bij ontstane polariteiten binnen ons eigen vakgebied. Hoe verhouden de (hoog) specialistische technieken zich tot basale generalistische uitgangspunten van de psychotherapie?

Na de lunch zijn er parallelsessies over relevante onderwerpen die in de spreekkamer kunnen leiden tot praktische dilemma’s en heftige polemieken tussen behandelaar en cliënt, of tussen therapeuten onderling. Er zijn vijf sessies:

  • De verheerlijking van rancune. Over de perverse politieke stijl en de splijting in en tussen mensen - Wouter Gomperts
  • Met daders en slachtoffers aan tafel, relatietherapie bij huiselijk geweld - Hester Mobach
  • Het autonomiemodel en de suïcidale patiënt: doodlopend spoor? - Bert van Luyn
  • Als je niet voor mij bent, dan ben je tegen; soevereiniteit in de spreekkamer - Bram Sizoo
  • Vreemdheid, Polarisatie en Waardigheid - Maggie Eybrechts

 

12 december Masterclass Mark Solms

Voorafgaand aan de Dag van de Psychotherapie geeft Mark Solms op 12 december 2024 de masterclass "The neuropsychoanalytic method of diagnosis and treatment" bij de RINO amsterdam. Deelnemers die naar de Dag van de Psychotherapie en de masterclass gaan, krijgen €25,- korting op beide evenementen (totaal 50 euro).

Meer informatie

Nog geen NVP lid maar wilt u dat wel worden? 

  • Als u nu lid wordt wordt betaalt u voor 2024 nog maar € 170,- contributie. U profiteert direct van de hoge korting bij uw aanmelding voor de Dag van de Psychotherapie!
  • Nog in opleiding? Dan is het eerste jaar van het lidmaatschap gratis!
  • Lees hier wat u als NVP-lid kunt verwachten.