NVP Website voor leden

Verkrijg hier toegang tot exclusieve NVP Website ledencontent.

03-11-2022

Carla Sharp op de Dag van de Psychotherapie 2022

Carla Sharp op de Dag van de Psychotherapie 2022

Carla Sharp komt naar Nederland! Op 9 december geeft ze op de Dag van de Psychotherapie de lezing 'This is me. The role of narrative identity and mentalizing in understanding and treating personality disorder'. Donderdag 8 december geeft Sharp een masterclass. 

 

Carla Sharp is hoogleraar aan de University of Houston, bekend van haar onderzoek naar de ontwikkeling van sociale cognitie en de relatie met het ontwikkelen van psychische problematiek in de kindertijd en adolescentie. Zij heeft ook haar sporen verdiend als behandelaar en theoreticus over het ontwikkelen van mentaliseren in psychotherapie.

Dag van de Psychotherapie 9 december

Vrijdag 9 december gaat de Dag van de Psychotherapie over narratieven in psychotherapie: over leven en overleven. Naast Carla Sharp zijn sprekers Floortje Scheepers, Sabine Vermeire en Silvia Pol. Journalist Coen Verbraak gaat in gesprek met Iva Bicanic, Forugh Karimi en Niels Tinga over hun persoonlijke ervaringen. We sluiten de dag af met een gesprek met schrijver Philip Huff. 

Masterclass 8 december

Voorafgaand aan de Dag van de Psychotherapie organiseren RINO Groep en NVP een masterclass Slowing down and stretching out: A mentalizing approach for adolescents with personality difficulties met Carla Sharp. Een mooi programma voor elke ervaren psychotherapeut die geïnteresseerd is in de ontwikkeling van persoonlijkheidsproblematie, de rol van sociale cognitie daarin, en het belang van mentaliseren in de behandeling!

Sharp houdt een lezing over de meest recente bevindingen. Na de pauze presenteren twee collega’s een casus  waarover Sharp vanuit het door haar gepresenteerde perspectief haar licht zal laten schijnen.

De masterclass is bedoeld voor ervaren (en iets minder ervaren) collega’s, die hun actuele kennis willen verdiepen, en die graag met de ‘master’ en collega’s naar aanleiding van casuïstiek ideeën en werkwijzen willen uitwisselen.