NVP Website voor leden

Verkrijg hier toegang tot exclusieve NVP Website ledencontent.

26-09-2022

Kijktip: documentaire NIKKI

Kinderen van Ouders met Psychische Problemen (KOPP) en Kinderen van Ouders met Verslavingsproblematiek (KOV) groeien op in een moeilijke situatie waar zij goede begeleiding nodig hebben. Nikki is één van die kinderen. In deze documentaire volgen we Nikki vijf jaar lang als ze van haar veilige basisschool naar de middelbare school gaat.

Nikkie is slim en getalenteerd, maar heeft een afwezige vader en een moeder met borderline en depressies. Ze kampt met verlatingsangst en hechtingsproblematiek en mist structuur in haar leven. Haar moeder, Karin (51) heeft borderline en een verslavingsverleden. Nikki's vader Fred (41) is de grote afwezige in Nikki’s leven met zijn eigen verslavingsproblemen. Soms staat hij ineens voor de deur, om dan maandenlang niks meer van zich te laten horen.

Deze documentaire volgt Nikki’s perspectief. En waar zij zich niet goed kan uiten, zien we animaties die gebaseerd zijn op haar tekeningen.

Met de film en bijbehorende impactcampagnes hoopt de filmmaakster Monique Nolte op meer aandacht voor deze gezinnen.

De documentaire ’NIKKI’  ging op 26 september in première bij het Nederlands Film Festival en is vanaf dan ook direct te zien bij Videoland.

Het Nederlands Film Festival selecteerde de film voor de Gouden Kalveren in de categorie lange documentaire.