NVP Website voor leden

Verkrijg hier toegang tot exclusieve NVP Website ledencontent.

31-03-2022

GGZ Team Talks: Akwa GGZ biedt gratis teamtraining

In een kwaliteitsstandaard beschrijven patiënten, naasten en professionals samen wat zij goede zorg vinden bij een bepaalde aandoening of rondom een thema. Om u als professional te ondersteunen bij het gebruik van standaarden kunt u gratis deskundigheidsbevordering door een expert aanvragen. De teamtraining gaat over een door uw team gekozen onderwerp en wordt kosteloos georganiseerd door Akwa GGZ.

Een expert voor uw team
Altijd al meer willen weten over hoe je naasten betrekt en ondersteunt? Wat arbeid kan betekenen in het behandelproces? Of wat de laatste ontwikkelingen zijn in middelenmisbruik en psychose?

De deskundigheidsbevordering is onder leiding van een expert op één van de 11 thema’s. Voor elk onderwerp is een expert beschikbaar zoals Mark van der Gaag voor Psychose, Niels Mulder voor Assertieve en verplichte zorg, Sjef Berendsen voor Psychotrauma, Henk Mathijssen voor Naasten en Ard van Oosten voor Arbeid als medicijn. 

Er zijn experts voor de thema’s: ADHD, Arbeid als medicijn, Assertieve en verplichte zorg, Diagnostiek, Herstelondersteuning, ZB/LVB, Naasten, Psychose, Samen Beslissen, Psychotrauma en Verslaving.

Algemene kennismaking kwaliteitsstandaarden
Naast een expert voor één van de 11 thema’s kunt u ook kiezen voor een algemene deskundigheidsbevordering:  hoe gebuik je kwaliteitsstandaarden in de praktijk? 

Aansluiten bij behoefte 
De teamtraining duurt 60-90 minuten en kan online of live plaatsvinden. Omdat de expert aanschuift bij uw team kan hij of zij ook makkelijk aansluiten bij team specifieke vragen en behoeften.