NVP Website voor leden

Verkrijg hier toegang tot exclusieve NVP Website ledencontent.

11-10-2021

Gratis e-learning over het zorgprestatiemodel

Vanaf 2022 is het Zorgprestatiemodel het standaard bekostigingssysteem in de geestelijke gezondheidszorg en de forensische zorg. In dit leertraject wordt uitgelegd wat dit precies betekent voor de behandelaar. Deze e-learning is voor iedereen gratis beschikbaar.

GGZ Ecademy heeft de e-learning ontwikkeld met het programma Zorgprestatiemodel. De e-learning is voor (regie-)behandelaren en andere professionals die te maken krijgen met de nieuwe bekostiging en zorgvraagtypering en heeft als doel dat de deelnemer kan bijdragen aan een zorgvuldige en soepele invoering van het zorgprestatiemodel.

De e-learning bestaat uit theorie en casuïstiek. De deelnemer kiest de casus die voor hem van belang is: het zorgprestatiemodel in de vrijgevestigde praktijk, in een instelling of in de forensische zorg. De e-learning sluit af met een toets. De doorlooptijd van de e-learning is 1,5 uur.

Het programma werkt samen met GGZ Ecademy nog aan een aparte e-learning over zorgvraagtypering. Deze komt in november 2021 beschikbaar.

Hoe kan ik de e-learning volgen?

U moet zich eerst registreren op het leerplatform van GGZ Ecademy. Gebruik deze instructie voor het aanmaken van een account. Voor de volledigheid: naam en geboortedatum zijn nodig om bij positieve afronding van de e-learning een persoonlijk certificaat te kunnen downloaden.

Ga naar de e-learning zorgprestatiemodel