NVP Website voor leden

Verkrijg hier toegang tot exclusieve NVP Website ledencontent.

05-10-2021

Coen Verbraak in gesprek met Splinter Chabot

De Dag van de Psychotherapie wordt 10 december afgesloten met een interview van Coen Verbraak met Splinter Chabot. Samen kijken zij onder meer terug naar het interview dat Coen vorig jaar had met vader Bart Chabot. Welke invloed heeft het leven van Bart gehad op de opvoeding van Splinter?  

Splinter Chabot 

Splinter Chabot is schrijver, programmamaker en politicoloog. In 2020 verscheen zijn debuutroman CONFETTIREGEN, over een ontdekkingstocht naar hoe je jezelf kan zijn.

In De Wereld Draait Door vertelde Splinter over de worsteling met zijn coming-out. In 2021 startte zijn eigen talkshow SPLNTR!. Splinter is de derde van de vier zoons van schrijver Bart Chabot.

Mijn vaders hand

In 2020 bevroeg Coen Verbraak Bart Chabot naar aanleiding van zijn boek Mijn vaders hand. Chabot beschreef zijn opvoeding toen als 'gericht op totale vernietiging van het ego’ waarbij de mentale vernederingen (“We hadden je nooit op de wereld moeten zetten, je bent een mispunt, een ellendeling, een stuk verdriet”) erger waren dan de fysieke klappen. Chabot vertelde dat hij in zijn hoofd weg kon. Met zijn fantasie kon hij ontsnappen naar een andere wereld waar zijn vader hem niet kon raken. Ondanks alles wilde hij graag kinderen, zich ervan bewust dat hij vooral wist hoe opvoeden níet moest. 

Vader en zoon

Verbraak richtte zich in 2020 met zijn vragen vooral op ‘hoe ben je daaruit gekomen?’ en ‘hoe was het om zelf vader te worden en te zijn?’ Op de Dag van de Psychotherapie 2021 gaat hij in gesprek met zoon Splinter. Welke invloed heeft het leven van Bart gehad op de opvoeding van Splinter?