NVP Website voor leden

Verkrijg hier toegang tot exclusieve NVP Website ledencontent.

02-09-2021

Symposium Persoonlijkheidsstoornissen

In november organiseren NVP en Lemion het symposium 'Persoonlijkheidsstoornissen, de stand van zaken in vogelvlucht. Onder voorzitterschap van dr. Theo Ingenhoven wordt een samenvatting gegeven van de laatste wetenschappelijke en klinisch relevante ontwikkelingen tezamen met een bondige vertaling naar de consequenties voor de dagelijkse praktijk. Voor NVP- leden geldt een aantrekkelijke kortingsregeling.

Over het symposium
Ernstige beperkingen in het persoonlijkheidsfunctioneren drukken een grote stempel op alle aspecten van het dagelijks leven van de patiënt, dragen bij aan uiteenlopende psychische stoornissen en compliceren vaak de behandeling. Helaas komt het in de praktijk nog vaak voor dat de diagnose wordt gemist terwijl bij als lastig ervaren gedrag het etiket persoonlijkheidsstoornis er juist weer té snel op wordt opgeplakt. Beide hebben gevolgen voor de behandeling en bejegening.

Reden genoeg voor elke professional om goed op de hoogte te zijn van de laatste stand van zaken. Des temeer daar vrijwel alle ggz-professionals, ongeacht het zorgprogramma, beroep of werkplek, te maken hebben met mensen met persoonlijkheidsproblematiek.