NVP Website voor leden

Verkrijg hier toegang tot exclusieve NVP Website ledencontent.

26-07-2021

De therapeutische relatie. Meet the experts

De therapeutische relatie is het fundament onder het werk van de ggz-professional. In elke ontmoeting met de patiënt worden vaardigheden om deze relatie te hanteren aangesproken. En soms ronduit beproefd. In deze bijzondere cursus bundelen Moniek Thunnissen en Anton Hafkenscheid hun enorme kennis en kunde over de therapeutische relatie.

Steeds zal de focus liggen op de persoonlijke vaardigheden van de behandelaar. In een veilige sfeer gaan de deelnemers ervaren hoe ook ‘eigen’ kwetsbaarheden in het contact met patiënten productief kunnen worden gemaakt. Hiervoor zijn twee redenen: om patiënten beter te kunnen helpen maar ook om zélf als therapeut in professionaliteit te groeien.

Casuïstiek

U wordt uitgenodigd om voor aanvang van de eerste cursusavond een eigen patiëntenvignet in te sturen. Een casus waarbij het gaat om de therapeutische relatie en bijvoorbeeld de daaraan gerelateerde hechtingsproblematiek, (tegen)overdacht, alliantiebarsten, persoonlijke stijl. Aan de hand van deze casuïstiek bespreken de docenten de ‘state of the art’ van theorie en praktijk naast discussie en het delen van ervaringen. Tussen de cursusavonden door kunt u het geleerde in de praktijk brengen. De opgedane ervaringen worden tijdens de volgende avond besproken en geëvalueerd.

De drie avonden zijn: woensdag 22 september, 13 oktober en 10 november van 18.00 tot 22.00 uur.