NVP Website voor leden

Verkrijg hier toegang tot exclusieve NVP Website ledencontent.

04-03-2021

E-learning Cultuursensitieve psychotherapie

E-learning Cultuursensitieve psychotherapie

Hoe kan een psychotherapeut het repertoire aan gangbare evidence-based behandelingen effectief inzetten bij patiëntgroepen met een migratieachtergrond?

In deze e-learning van het Tijdschrift voor Psychotherapie wordt ingegaan op de vraag hoe een psychotherapeut het repertoire aan gangbare evidence-based behandelingen effectief kan inzetten bij patiëntendoelgroepen met een migratieachtergrond. Dit omdat het behandeleffect bij deze groepen doorgaans kleiner is dan bij de meerderheidspopulatie: de percentages no-show en drop-out zijn vaak substantieel hoger. 'Cultuursensitieve zorg' zou bijdragen tot het optimaliseren van de hulpverlening aan deze doelgroep. Cruciaal lijkt het verwerven van culturele competenties en het aanpassen van behandelmethodieken.

Gratis e-learnings
Deze e-learning hoort bij een eerder verschenen themanummer van het Tijdschrift voor Psychotherapie en is geaccrediteerd door de NVP en de FGzPt voor 1 punt per module. Overige verenigingen op aanvraag via info@tijdstroom.nl. U kunt deze e-learning gratis maken. Binnenkort kunt u een plusabonnement op het Tijdschrift voor Psychotherapie afsluiten waarmee u meer geaccrediteerde nascholingspunten kunt behalen!