NVP Website voor leden

Verkrijg hier toegang tot exclusieve NVP Website ledencontent.

22-02-2021

Webinar Ins & outs nieuw Landelijk Kwaliteitsstatuut

Bent u benieuwd hoe het nieuw Landelijk Kwaliteitsstatuut eruit ziet en wat dit precies betekent u betekent? Volg dan op 10 maart een speciaal webinar met bijdrage van Zorginstituut Nederland. Het webinar is informerend en vooral interactief. Door deel te nemen bent u in een keer bijgepraat over de laatste ontwikkelingen!

Op 15 december 2020 heeft het Zorginstituut (ZiNL) een nieuwe Landelijk Kwaliteitsstatuut (LKS) ingeschreven in het register van ZiNL. Daarmee is de invoering van het Landelijk Kwaliteitsstatuut per 1 januari 2022 verplicht. 

De verantwoordelijkheid voor de implementatie en het gebruik van deze veldnorm ligt bij de zorgverleners en zorgaanbieders. Hier zijn veel vragen over. Wat is bijvoorbeeld de relatie met de (toekomstige) beroepenstructuur en de invoering van het zorgprestatiemodel?

  • Hier kunt u zich aanmelden voor het webinar over het Landelijk Kwaliteitsstatuut

Dit webinar wordt georganiseerd door het NIP, leden van de NVP en NVGzP zijnvan harte uitgenodigd. Een paar uur voorafgaand aan het webinar, krijgt u de de link toegezonden via het e-mailadres dat u hebt opgegeven. 

Inhoud
Aan orde komt o.a. het onderscheid tussen de indicerend regiebehandelaar en de coördinerend regiebehandelaar, het onderscheid in complexiteit van de zorgvraag en complexiteit van het aanbod, de Lerende netwerken (iedere indicerend of coördinerend regiebehandelaar is onderdeel van multidisciplinair netwerk dat minimaal 2x/jaar bijeenkomt), etc.
Bij aanmelding kunt u een of meer vragen meegeven, zodat de organisatie deze vooraf kan inventariseren.

Programma 10 maart 2021

18.30 uur         Welkom door Hans de Veen, voorzitter NIP
18.40 uur         Toelichting op Landelijk Kwaliteitsstatuut door Jan Kremer en Floortje Scheepers van Zorginstituut Nederland
19.10 uur         Vragen van leden
19.55 uur         Afsluiting en vervolgstappen
20.00 uur         Einde webinar

  • Datum: dit webinar vindt plaats op woensdag 10 maart van 18.30 – 20.00 uur
  • Accreditatie: voor dit webinar is accreditatie aangevraagd voor de registraties Eerstelijnspsycholoog NIP, herregistratie KP/KNP (FGzPt).