NVP Website voor leden

Verkrijg hier toegang tot exclusieve NVP Website ledencontent.

27-10-2020

Uw patiëntdata onmisbaar in landelijk casusregister ‘Psychiatrie en Covid-19’

Uw patiëntdata onmisbaar in landelijk casusregister ‘Psychiatrie en Covid-19’

De Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie (NVvP) heeft een casusregister opgezet om de (neuro-)psychiatrische gevolgen van covid-19-besmetting in kaart te brengen.

Er is nog veel onbekend over het risico op een Covid-19 besmetting, het beloop en de impact hiervan op mensen met een psychiatrische ziekte. Daarnaast kan een infectie, ook bij mensen zonder premorbide psychiatrische aandoening, (neuro)psychiatrische symptomen geven. Om meer inzicht te krijgen is het hard nodig dat we samen zo snel mogelijk informatie hierover verzamelen.

In dit register verzamelt een team onderzoekers informatie van zoveel mogelijk patiënten met psychiatrische problematiek en een covid-19 besmetting. De dataverzameling bestaat uit o.a. demografische gegevens, gegevens over de covid-19 besmetting en gegevens over de psychiatrische problematiek en de behandeling daarvan.

Om een zo representatief mogelijk cohort te krijgen roept de NVvP alle ziekenhuizen, ggz-instellingen, verslavingszorg en andere zorginstellingen voor mensen met een psychiatrische aandoening in Nederland op om deel te nemen aan het CoviP-casusregister. Hoe u dat doet? Een korte instructie leest u in dit stroomschema.