Wachtwoord vergeten

Financiële steun voor zorgaanbieders

Financiële steun voor zorgaanbieders 07-04-2020

Zorgverzekeraars gaan zorgaanbieders financieel helpen als zij inkomsten mislopen tijdens de coronacrisis. Zorgaanbieders die niet direct betrokken zijn bij de zorg aan coronapatiënten, kunnen in aanmerking komen voor een maandelijkse continuïteitsbijdrage. Dit schrijft Zorgverzekeraars Nederland op 5 april 2020 in een brief aan branche- en beroepsorganisaties in de zorg.

De regeling geldt voor dezelfde periode als de andere rijksregelingen en treedt op 1 mei in werking, met terugwerkende kracht tot 1 maart van dit jaar. De financiële steunmaatregelen gelden zowel voor gecontracteerde als ongecontracteerde zorgaanbieders.

Voorschotregeling: ook voor vrijgevestigden in de ggz

In de berichtgeving van ZN wordt aangegeven dat bepaalde groepen zorgaanbieders die nu al in acute financiële problemen dreigen te komen, een voorschot kunnen aanvragen. Hoewel dat in de opsomming van zorgaanbieders in de brief niet duidelijk staat vermeld, geldt dit ook voor vrijgevestigden in de ggz (gecontracteerden en niet-gecontracteerden).

In een bijlage bij de brief worden alle voorwaarden genoemd die gelden voor gecontracteerde en niet-gecontracteerde zorgaanbieders. Lees hier alvast welke dat zijn. Over de precieze uitwerking en procedures rond de regeling volgt nadere informatie.

Reactie GGZ Nederland 

GGZ Nederland schrijft op de website te waarderen dat de zorgverzekeraars ggz-instellingen niet in de problemen te willen laten komen, maar waarschuwt dat de maatregelen onvoldoende zijn.  

 

 

 « Terug naar overzicht