NVP Website voor leden

Verkrijg hier toegang tot exclusieve NVP Website ledencontent.

01-04-2020

Meld u aan bij platform Mentale steun voor de zorg

Meld u aan bij platform Mentale steun voor de zorg

Wilt u kosteloos een luisterend oor en emotionele steun bieden aan zorgverleners? Het platform 'Mentale steun voor de zorg' brengt zorgverleners laagdrempelig in contact met een therapeut. 

In de komende periode zal er steeds grotere druk komen te staan op de zorg. Met name in ziekenhuizen wordt veel gevraagd van verpleegkundigen, artsen en ondersteunend personeel. Maar ook huisartsen, mensen die werken in de thuiszorg, in verzorgingshuizen en bijvoorbeeld in het patientenvervoer hebben te maken met lastige werkomstandigheden met veel onzekerheden.

Om de afstand en logistieke drempels te overbruggen is dit platform opgezet.

Als u tijd beschikbaar wilt stellen om een luisterend oor te bieden per telefoon (naar keuze met of zonder beeld) aan het zorgpersoneel in Nederland, maak dan hier in een paar minuten een profiel aan. U kunt aangeven wanneer u beschikbaar bent. De zorgverleners kunnen telefonisch contact zoeken met een therapeut in (de nabijheid van) hun woonplaats. Dit maakt het namelijk makkelijker om, indien gewenst, in de toekomst ook in persoon elkaar te ontmoeten, wanneer de Covid-19 omstandigheden dat toelaten.

Op ons dossier coronavirus verzamelen we informatie die nu voor u als psychotherapeut belangrijk is. Bijvoorbeeld over (online) behandelen, beroepsgeheim en wetenschappelijke artikelen over angst en quarantaine. In dit dossier vindt u adviezen en tips om de zorgcontinuïteit zoveel mogelijk te garanderen en tegelijkertijd aan de adviezen en richtlijnen te voldoen. Vragen of opmerkingen? We zijn via e-mail bereikbaar.