NVP Website voor leden

Verkrijg hier toegang tot exclusieve NVP Website ledencontent.

31-03-2020

Uitspraak van de maand maart

Uitspraak van de maand maart

In de rubriek 'de uitspraak van de maand' geven we een korte samenvatting van een tuchtzaak die recent of soms al wat langer geleden door het tuchtcollege is behandeld. Dit keer een zaak van een jaar geleden waarin de klaagster de psychiater/ psychotherapeut verwijt verklaringen over haar kind, haarzelf en haar gezin te hebben afgegeven aan de vader.

De verklaringen berusten volgens klaagster op eenzijdige informatie. Bovendien zou de psychiater uitspraken hebben gedaan over het kind, zonder dit ooit gezien te hebben. De verklaringen zijn gebruikt in gerechtelijke procedures en stonden in de weg aan een constructieve samenwerking, aldus klaagster. Verweerder voert verweer. Gedeeltelijk gegrond.
Maatregel: berisping
Datum uitspraak: 04-04-2019 (Regionaal Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg Amsterdam)
Lees hier de uitspraak
‚Äč

Rubriek
In de rubriek 'de uitspraak van de maand' geven we een korte samenvatting van een tuchtzaak die recent of soms al wat langer geleden door het tuchtcollege is behandeld. De uitspraken kunnen een voorbeeldfunctie hebben en dienen als leidraad voor beroepsmatig handelen in situaties die vaker voorkomen. U kunt de zaken gebruiken bij intervisie of zelf uw kennis van beroepsethiek op een bepaald gebied vergroten.

Alle uitspraken zijn terug te vinden op onze website. Hier staan ook uitspraken die door onze eigen klachtencommissie zijn behandeld.