NVP Website voor leden

Verkrijg hier toegang tot exclusieve NVP Website ledencontent.

05-03-2020

Informatie- en Inspiratiedag 13 maart

Informatie- en Inspiratiedag 13 maart

Wilt u worden bijgepraat over de laatste ontwikkelingen rondom het beroepengebouw en de Wet BIG en mee discussiëren over de (on)mogelijkheden van psychotherapie? Er zijn nog een paar plaatsen vrij bij onze Informatie- en Inspiratiedag. We organiseren deze dag jaarlijks voor onze commissieleden, ledenraad, en andere actieve leden en relaties. Dit jaar kunt u er ook bij zijn.

Maar let op: er zijn nog maar een paar plaatsen vrij dus wacht niet te lang met aanmelden (verplicht!).

Het programma

Flip Jan van Oenen komt praten over zijn boek 'Het misverstand psychotherapie', Ad Kaasenbrood geeft daarna zijn visie op het haalbare op het gebied van psychotherapie en daarna volgt een gesprek hierover met de zaal.

In de middag praat Marina de Lint van de Raad Volksgezondheid & Samenleving (RVS) met ons over de Wet BIG. Moet die veranderen en zo ja, hoe? Dit naar aanleiding van het rapport van de RVS 'De B van bekwaam, naar een toekomstbestendige Wet BIG'.

We sluiten af met de stand van zaken rondom het nieuwe beroepengebouw. Alexander Rinnooy Kan vertelt over zijn bevindingen als voorzitter van de stuurgroep 'Verduidelijking psychologische en pedagogische beroepenstructuur', een project van de vier beroepsverenigingen NVP, NVGzP, NIP en NVO met de LVVP en P3NL. Binnen dit project maakt de NVP zich hard voor de positionering van de psychotherapeut als specialist. 

Discussie
De dag heeft vooral een informatief en reflectief karakter dus er is veel ruimte voor discussie en gedachtenuitwisseling.

  • Datum en locatie: 13 maart 2020, 9.45-17.00 uur in centrum van Utrecht

  • Inschrijven: via het aanmeldformulier