NVP Website voor leden

Verkrijg hier toegang tot exclusieve NVP Website ledencontent.

12-12-2019

Video Generieke module Psychotherapie

Video Generieke module Psychotherapie

In de Generieke module Psychotherapie beschrijven we wat psychotherapie is. Welke behandelmethodieken en interventies er zijn. Voor wie het is, en ook door wie het gegeven mag worden. Hoe? Dat leggen Kirsten Hauber, en Arnold van Emmerik uit in deze video.

Kirsten Hauber was als voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Psychoterapie (NVP) betrokken bij de ontwikkeling van de generieke module. “Waar we vooral trots op zijn is dat ‘ie er is. Het heeft best wel een tijd gekost om overeenstemming te krijgen binnen de beroepsgroep over de Generieke Module Psychotherapie. En wat psychotherapie dan is. Dat is gelukt.”

Arnold van Emmerik, voorzitter van de Vereniging voor Gedrags- en Cognitieve therapieën (VGCt) vult aan: “Ja precies. En met een hele brede groep. VGCt en NVP samen hebben het initiatief genomen voor deze module. Maar wij hebben het niet zelf geschreven, daaronder zit echt een hele brede groep. Mensen van allerlei gezindte, die samen hebben opgeschreven waar ze het over eens zijn.”

“Vaak lopen dit soort dingen spaak, omdat je het over 80, 90 procent eens bent en dan gaat alle energie en frustratie zitten in die laatste 10 procent waar je dan niet over eens bent. En hier hebben we eigenlijk als veld vooral opgeschreven waar we het wél over eens zijn.”

Bekijk de Generieke Module Psychotherapie