Wachtwoord vergeten

Documentaire Doodzonde

Documentaire Doodzonde 14-05-2019

De documentaire ‘Doodzonde’ laat zien hoe de zelfdoding van twee jonge mensen het leven van betrokkenen op zijn kop zet. De film biedt een goede aanleiding om met elkaar in gesprek te gaan over de dilemma’s, maar ook over de kansen van de samenwerking tussen naasten en professionals.

Impact

Suïcidaliteit heeft enorme impact op alle betrokkenen. Naasten zijn wanhopig en voelen zich ongehoord door de behandelaars. Maar behandelaars hebben een vertrouwensrelatie en geheimhoudingsplicht. Hoe kun je toch samenwerken in het belang van het verbeteren van zorg voor mensen met suïcidaal gedrag?

De documentaire ‘Doodzonde’ laat zien hoe de zelfdoding van twee veelbelovende mooie jonge mensen het leven van hun dierbaren en anderen op zijn kop zet. Deze betrokkenen, waaronder de familie en verschillende behandelaren, blikken terug op het behandelproces en de vreselijke afloop.

De film, een project van Stichting Turning Point en mogelijk gemaakt door 113 Zelfmoordpreventie en het ministerie van VWS, is op 27 februari jl. in première gegaan.

In 2019 worden er door het land diverse besloten vertoningen georganiseerd met aansluitend speeches en paneldiscussies.

Een vertoning binnen uw instelling organiseren?

De documentaire ‘Doodzonde’ biedt een goede aanleiding om met elkaar in gesprek te gaan over de dilemma’s, maar ook over de kansen van de samenwerking tussen naasten en professionals en over verbeteringen in preventie en zorg.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van een vertoning binnen uw organisatie? Neem contact op met Stichting Turning Point. Aan het vertonen van de film en het verzorgen van een inhoudelijk programma kunnen kosten verbonden zijn.

Meer informatie
Op de website doodzonde.nl vindt u meer informatie over de documentaire. Ook staan hier diverse korte filmpjes waarin professionals, naasten en ervaringsdeskundigen reflecteren op het thema. Deze testimonials bieden inspiratie, tips, ervaringen en visies vanuit verschillende perspectieven.

 « Terug naar overzicht