NVP Website voor leden

Verkrijg hier toegang tot exclusieve NVP Website ledencontent.

31-01-2019

NVP-lidmaatschap ook voor psychiaters en klinisch psychologen

NVP-lidmaatschap ook voor psychiaters en klinisch psychologen

Veel psychiaters beschouwen de psychotherapie als de kern van hun vak, zo blijkt uit onderzoek. De NVP is een brede verbindende vereniging voor evidence based psychotherapie en vindt het belangrijk dat de drie uitvoerende BIG-beroepen zich  kunnen ontwikkelen op het gebied van psychotherapie. Daarom is het lidmaatschap van de NVP sinds 1 januari 2018 ook opengesteld voor psychiaters en klinisch psychologen.

Psychotherapeuten, psychiaters en klinisch psychologen zijn allen breed, multi-theoretisch opgeleid en in staat om de brede range van enkelvoudige tot en met zeer complexe psychische stoornissen te behandelen, daartoe de therapeutische relatie aan te wenden en waar nodig daarbij uiteenlopende theoretische perspectieven en methodieken benutten.

In 1998 verloren de psychiaters met de invoering van de Wet BIG hun vanzelfsprekende toegang tot het BIG- beroep psychotherapeut en konden daarmee geen lid meer worden van de NVP, die immers een vereniging voor BIG- geregistreerde psychotherapeuten is.