NVP Website voor leden

Verkrijg hier toegang tot exclusieve NVP Website ledencontent.

07-01-2019

Wilma van der Scheer nieuwe voorzitter van MIND

Wilma van der Scheer nieuwe voorzitter van MIND

Wilma van der Scheer volgt Piet Verbraak op als voorzitter van MIND Landelijk Platform Psychische Gezondheid. Van der Scheer (44), directeur van het Erasmus Centrum voor Zorgbestuur, neemt per 1 januari de voorzittershamer officieel over. Als directeur en toezichthouder binnen de gezondheidszorg en als naastbetrokkene heeft zij veel ervaring en affiniteit met de ggz.

Wilma: “Ik ben ervan overtuigd dat de zorg voor mensen met psychische problemen enorm kan verbeteren door de inbreng van persoonlijke ervaringen van cliënten en naasten. Het is cruciaal dat het cliëntenperspectief op alle niveaus van de zorg wordt gehoord, naast dat van aanbieders en zorgverleners. Nog te vaak zijn cliënten en naasten een soort ‘excuustruus’. Dat moet snel veranderen. Want het is niet eenvoudig om je eigen ervaring te laten gelden, dat vergt de nodige lef. Ik heb diep respect gekregen voor cliënt-ervaringsdeskundigen. Als voorzitter van MIND wil ik hun stem en inbreng graag ondersteunen en versterken.”

Wilma van der Scheer wordt naast voorzitter van de belangenvereniging MIND Landelijk Platform ook voorzitter van de Stichting MIND, waarin met ingang van 1 januari MIND Fonds Psychische Gezondheid en MIND Korrelatie zijn ondergebracht.

Bron en lees meer: Wijzijnmind