NVP Website voor leden

Verkrijg hier toegang tot exclusieve NVP Website ledencontent.

03-04-2020

The fear of missing out

Ik heb last van drang tot beeldbellen. Wat een paniek komt daarbij kijken over de AVG en haast om het allemaal goed te krijgen. Soms krijg ik het gevoel dat als het beeldbellen maar goed geregeld is, de coronacrisis dan onder controle is.

Het is raar dat raar zo gewoon wordt en toch ook irriteert. Want ik vind het best fijn om een beetje te klooien. Maar de wifi hapert, de oortjes zijn stuk gebeten door de hond en mijn zoon zit in de kamer ernaast te gamen. Die geluiden interfereren met de therapie. Gelukkig is het aan de andere kant net zo en zie ik heel leuk behang, mooie foto’s van de kinderen en soms de binnenkant van een auto of een prachtig wandelpad.

Onbeperkt bellen
Van een collega hoorde ik dat zij, in pre- corona tijden, bij supervisie steeds beter is gaan kijken. Dus van de nood een deugd maken, want de geluidskwaliteit van de supervisiefilmpjes is vaak echt beroerd. Met weer een andere collega bespreek ik dat we nu juist beter moeten luisteren en meer moeten teruggeven: ‘klopt het dat ik denk te horen dat je…..’ Het is vermoeiender, dat bellen, maar het dwingt goed te luisteren. Mijn telefoonabonnement heb ik omgezet naar onbeperkt bellen, alleen een beetje te laat.

FOMO
Ik heb ook last van ‘FOMO’, the fear of missing out. Want wat heb ik veel mooie en helpende webinars gezien, over online werken, over medische psychologie en EFT. En ik volg zoveel ik kan de berichten op LinkedIn en andere media. Het is niet genoeg. Nog steeds heb ik last van ‘missing out’: de gouden tip om goed ‘te therapieën’ in tijden van corona.

En keer op keer roep ik mijzelf terug, terug naar de basis: wees aanwezig, maak contact, verdraag je onvermogen om ‘het’ op orde te hebben. Want ‘het’ is nu even helemaal niet op orde. Ik spreek mezelf toe: wees een rolmodel! Verdraag de onrust, je eigen onrust en de onrust van je cliënten, de onrust van je dierbaren, de onrust van de maatschappij, de wereld…..’ Het valt niet mee.

Lieve collega’s: goed is echt goed genoeg. Blijf ademen en blijf luisteren!

 


 

 

 

  

 

Christine Brouwer
Auteur: Christine Brouwer