NVP Website voor leden

Verkrijg hier toegang tot exclusieve NVP Website ledencontent.

23-11-2021 NVP ACADEMY

Symposium Persoonlijkheidsstoornissen, de stand van zaken in vogelvlucht

Tijdens het symposium Persoonlijkheidsstoornissen, de stand van zaken in vogelvlucht wordt  onder voorzitterschap van dr. Theo Ingenhoven een samenvatting gegeven van de laatste wetenschappelijke en klinisch relevante ontwikkelingen tezamen met een bondige vertaling naar de consequenties voor de dagelijkse praktijk.

  • Het symposium Persoonlijkheidsstoornissen is een nieuw initiatief van Lemion® en de NVP. Voor leden van de vereniging geldt  dan ook een aantrekkelijke kortingsregeling.

Ernstige beperkingen in het persoonlijkheidsfunctioneren drukken een grote stempel op alle aspecten van het dagelijks leven van de patiënt, dragen bij aan uiteenlopende psychische stoornissen en compliceren vaak de behandeling. Helaas komt het in de praktijk nog vaak voor dat de diagnose wordt gemist terwijl bij als lastig ervaren gedrag het etiket persoonlijkheidsstoornis er juist weer té snel op wordt opgeplakt. Beide hebben gevolgen voor de behandeling en bejegening.

Reden genoeg voor elke professional om goed op de hoogte te zijn van de laatste stand van zaken. Des temeer daar vrijwel alle ggz-professionals, ongeacht het zorgprogramma, beroep of werkplek, te maken hebben met mensen met persoonlijkheidsproblematiek.