NVP Website voor leden

Verkrijg hier toegang tot exclusieve NVP Website ledencontent.

10-12-2021 NVP ACADEMY

Dag van de Psychotherapie. Verkeerd verbonden

In de therapeutische relatie proberen we voor onze patiënten veiligheid, begrenzing en goede zorg te bieden zodat zij ook buiten de spreekkamer hun leven in verbondenheid vorm kunnen geven. Maar hoe werkt verbondenheid eigenlijk? En hoe kunnen we onze interventies die hierop zijn gericht, effectiever maken? Op de Dag van de Psychotherapie integreren we actuele neurobiologische kennis met de psychologische en sociale aspecten van relaties en verbondenheid.

De biologie van relaties

Relaties zijn een biologische noodzaak en hormonen spelen binnen die relaties een belangrijke rol. In zijn lezing bespreekt dr. Peter Bos de functie van hormonen en wat deze biologische verbondenheid kan betekenen voor ons mensbeeld.

Paneldiscussie over de praktijk

Deze kennis heeft implicaties voor de psychotherapeutische behandelpraktijk. Onder leiding van Coen Verbraak bespreken drie behandelaren hun ervaringen op basis van hun klinische expertise. Welke keuzes maken zij? Welke interventies gebruiken ze? Hoe betrekken ze lichamelijke ervaringen in de psychotherapie?

Masterclass Bruce Perry (live stream)

In de middag verdiept psychiater Bruce Perry live vanuit de USA onze inzichten met zijn masterclass The impact of trauma, abuse, and neglect on the developing child. Na deze lezing zal dr. Perry ingaan op twee casussen.