NVP Website voor leden

Verkrijg hier toegang tot exclusieve NVP Website ledencontent.

05-10-2021 NVP ACADEMY

Cursus Integratieve persoonlijkheidsdiagnostiek en indicatiestelling

Speciaal gericht op de psychotherapeutische praktijk organiseert de NVP een meerdaagse cursus over persoonlijkheidsdiagnostiek en de indicatiestelling voor psychotherapeutische behandelingen. 

U neemt deel via ZOOM op dinsdag 5, 12 en 26 oktober, 2, 16 en 30 november 2021 van 16:00 tot 18:45 uur. 

In deze cursus gaat de aandacht speciaal uit naar de diagnostiek en classificatie van persoonlijkheidsstoornissen. Welke vragenlijsten en welke semigestructureerde interviews zijn hierbij nuttig en bruikbaar in de psychotherapeutische praktijk? Wat zijn daarin de nieuwste ontwikkelingen? En hoe leidt dit uiteindelijk tot een juiste indicatiestelling voor de aard en intensiteit van een psychotherapeutische behandeling? Aan de hand van voorbeelden en casuïstiek worden deze ontwikkelingen toegelicht.

Voor wie?
Deze cursus is voor psychotherapeuten, klinisch psychologen en psychiaters (al dan niet in opleiding) en ook gz-psychologen die aanvullende psychotherapeutische scholing en werkervaring hebben genoten. Deze cursus voldoet aan de herregistratie-eisen op het gebied van diagnostiek voor het Kwaliteitsregister Psychotherapie.