NVP Website voor leden

Verkrijg hier toegang tot exclusieve NVP Website ledencontent.

22-09-2021 NVP ACADEMY

De therapeutische relatie

In deze bijzondere cursus bundelen Moniek Thunnissen en Anton Hafkenscheid hun enorme kennis en kunde over de therapeutische relatie. Steeds zal de focus liggen op de persoonlijke vaardigheden van de behandelaar. In een veilige sfeer gaan de deelnemers ervaren hoe ook ‘eigen’ kwetsbaarheden in het contact met patiënten productief kunnen worden gemaakt. Hiervoor zijn twee redenen: om patiënten beter te kunnen helpen maar ook om zélf als therapeut in professionaliteit te groeien.

U wordt uitgenodigd om voor aanvang van de eerste cursusavond een eigen patiëntenvignet in te sturen. Een casus waarbij het gaat om de therapeutische relatie en bijvoorbeeld de daaraan gerelateerde hechtingsproblematiek, (tegen)overdacht, alliantiebarsten, persoonlijke stijl. Aan de hand van deze casuïstiek bespreken de docenten de ‘state of the art’ van theorie en praktijk naast discussie en het delen van ervaringen.

Tussen de cursusavonden door kunt u het geleerde in de praktijk brengen. De opgedane ervaringen worden tijdens de volgende avond besproken en geëvalueerd.