NVP Website voor leden

Verkrijg hier toegang tot exclusieve NVP Website ledencontent.

21-04-2021 NVP ACADEMY

Online training SCID-5-P

In deze efficiënte praktijkgerichte NVP-training van 2 ochtenden leert u op betrouwbare manier de verschillende DSM-5 persoonlijkheidsstoornissen te classificeren door middel van het Semistructured Interview for DSM-5 personality Disorders

Na een inleiding over de achtergronden van de classificatie van persoonlijkheidsstoornissen bespreken we de opbouw van het interview, de wijze waarop doorgevraagd dient te worden naar concrete voorbeelden, en de hoofdbrekens en valkuilen die je verder bij het interviewen tegen kunt komen. De antwoorden uit het interview worden systematisch gescoord om tot een juiste classificatie te komen.

We kijken samen naar voorbeelden uit de praktijk en we gaan zelf oefenen. We gaan in op het handig gebruik van de SCID-5-P screeningsvragenlijst waarmee je in de praktijk veel tijd kunt besparen. Bovendien staan we stil bij de wijze waarop je een en ander registreert in het dossier, en hoe je de bevindingen en conclusies naar de cliënt terug kunt koppelen.

Data
Dag 1: Woensdagochtend 21 april van 9.00 tot 13.00 uur
Dag 2: Woensdagochtend 12 mei van 9.00 tot 11.15 uur

Docenten: Theo Ingenhoven en Anna Bartak

Doelgroep:
Psychotherapeuten en gz-psychologen. Klinisch psychologen en psychiaters zijn ook welkom als zij werken met de SCID-5-P.

Accreditatie:
Accreditatie wordt aangevraagd bij de FGzPt en bij de NVP (voor herregistratie in het Kwaliteitsregister Psychotherapie.