Wachtwoord vergeten

Registreren als supervisor

Klik hier om direct aan te melden als supervisor (pe-online)

Voorwaarden voor registratie als supervisor

  • U bent minimaal vijf jaar BIG-geregistreerd als psychotherapeut en/of klinisch psycholoog en/of psychiater;
  • U bent gemiddeld minimaal acht uur per week werkzaam als zodanig (psychotherapeutische behandeling van cliënten/ cliëntsystemen);*
  • Er zijn u geen sancties opgelegd door het tuchtcollege of justitie voor verwijtbaar beroepsmatig handelen (een ‘waarschuwing’ van het Tuchtcollege is geen bezwaar voor inschrijving);
  • U volgt een door de commissie Supervisoren Psychotherapie erkende supervisorencursus. Na afloop van de cursus krijgt u van de hoofddocent van de cursus het ingevulde formulier ‘beoordeling deelname supervisorencursus’.
  • U volgt een leersupervisietraject:  u geeft ongeveer een jaar supervisie onder supervisie van een NVP-leersupervisor. Met de leersupervisie kan worden begonnen indien er minimaal twee dagdelen van de cursus zijn gevolgd. Hiervoor gelden aparte criteria. Er wordt hierbij een contract leersupervisie opgesteld. Om een NVP-leersupervisor te vinden kunt u het online supervisorenregister raadplegen (klik bij registratie op leersupervisor).
  • U zegt toe ook na inschrijving in het register verantwoording te dragen voor de naleving van hetgeen bepaald is in de kwalificatieregeling; bij (uitzicht op) het niet langer voldoen aan de gestelde vereisten (zoals BIG-registratie) dient u uw supervisanten én de commissie Supervisoren Psychotherapie hierover tijdig te informeren.

*Supervisoren die willen dat voor hen een uitzondering wordt gemaakt kunnen een beargumenteerd verzoek indienen bij de commissie.

Overgangsregeling:
Indien u lid en supervisor bent van een specialistische psychotherapieverenging en door die vereniging vóór 1 januari 2011 erkend als supervisor bent u, na overleg van been bewijs, vrijgesteld van bovenstaande voorwaarden 4 (de supervisorencursus) en 5 (leersupervisietraject). De overige voorwaarden gelden onverminderd.
U kunt dan bij de aanmelding via PE-online ‘aanmelding via overgangsregeling’ aanvinken.
 

Algemene informatie: