Wachtwoord vergeten

(Leer)supervisie

Supervisie is de beroepsgericht persoonlijke begeleiding, individueel of in groepsverband, met als doel de ontwikkeling van het professioneel functioneren van de supervisant, door (a) het methodisch analyseren en evalueren van de door hem verrichte werkzaamheden op het terrein waarop de supervisie betrekking heeft en (b) de reflectie op het professioneel functioneren van de supervisant en de ontwikkeling daarvan. Een supervisor is degene die de supervisie geeft.

Veel NVP-supervisoren zijn tevens supervisor van een specialistische psychotherapievereniging. Dit is echter geen vereiste.

Leersupervisie is een belangrijk onderdeel van de opleiding tot NVP-supervisor. Gedurende een periode van ongeveer een jaar wordt er aan (minimaal) twee mensen supervisie gegeven onder supervisie van een leersupervisor. Een leersupervisor is een zeer ervaren NVP-supervisor (minimaal 5 jaar ervaring als supervisor, in die periode minimaal 5 supervisanten). Met leersupervisie kan worden begonnen indien er minimaal 2 dagdelen van de supervisorencursus zijn gevolgd.

Bent u NVP-supervisor en wil u tevens leersupervisor worden? Dit kunt u aanvragen via dit formulier aanmelden als leersupervisor aanvragen.

Documenten