Wachtwoord vergeten

Wachttijdgegevens maandelijks aanleveren

Wachttijdgegevens maandelijks aanleveren 09-01-2018

Diverse partijen hebben eerder dit jaar een akkoord gesloten om de wachttijden in de ggz vóór 1 juli 2018 binnen de Treeknormen te krijgen. Zorgaanbieders moeten in dit kader voor vóór 10 januari 2018 voor de eerste keer gegevens doorgeven aan Vektis. De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) verplicht zorgaanbieders in de ggz om hun wachttijden vanaf 1 januari 2018 per hoofddiagnosegroep maandelijks aan te leveren. Deze aanleverplicht komt voort uit afspraken die afgelopen zomer zijn gemaakt.

Keuze-informatie voor patiënten
Met de maandelijkse uitvraag van actuele wachttijden wil de NZa aan burgers, verwijzers en zorgverzekeraars inzicht geven in de wachttijden en zo patiënten helpen in hun keuze voor een behandelaar.

De opgevraagde wachttijden worden later ook gebruikt om te vermelden op de nieuw te bouwen website ‘kiezen in de ggz’. Dit is een initiatief om patiënten te helpen bij de keuze van een zorgaanbieder in de ggz. Patiënten kunnen op de website straks gegevens van uw praktijk vinden, waaronder de wachttijden die u bij Vektis hebt aangeleverd.

 « Terug naar overzicht