Wachtwoord vergeten

Uitspraak van de maand oktober

Uitspraak van de maand oktober 26-10-2017

Deze maand een zaak waarbij het verwijt aan de psychotherapeut is dat hij op verzoek van derden een verklaring aan de ex-echtgenote van klager heeft afgegeven met daarin een niet onderbouwd waardeoordeel over haar persoonlijk functioneren. Dit, terwijl hij wist dat deze verklaring in een juridische procedure zou worden gebruikt, waarmee hij een bijdrage heeft geleverd aan het in stand houden van een vechtscheiding. Er is sprake van schending van de beroepscode van de NVP en het klakkeloos verstrekken van gegevens aan een derde. Het was voorzienbaar dat de verklaring een rol zou spelen in een echtscheidingsprocedure.
 

Uitspaak: Gedeeltelijk gegrond. Waarschuwing en publicatie.
Datum uitspraak: 16-11-2016 Regionaal Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg Eindhoven
Lees hier de volledige uitspraak

Rubriek
In de rubriek 'de uitspraak van de maand' geven we een korte samenvatting van een tuchtzaak die recent of soms al wat langer geleden door het tuchtcollege is behandeld. De uitspraken kunnen een voorbeeldfunctie hebben en dienen als leidraad voor beroepsmatig handelen in situaties die vaker voorkomen. U kunt de zaken gebruiken bij intervisie of zelf uw kennis van beroepsethiek op een bepaald gebied vergroten.

Alle uitspraken zijn terug te vinden op onze website. Hier staan ook uitspraken die door onze eigen klachtencommissie zijn behandeld.« Terug naar overzicht