Wachtwoord vergeten

Herregistratie BIG-register

Herregistratie BIG-register 27-10-2016

Veel psychotherapeuten die zich voor het eind van het jaar moeten herregistreren, hebben dit nog niet gedaan. Dit blijkt uit cijfers die het BIG-register vorige week publiceerde op de site. Op 19 oktober had het BIG-register van slechts 39 procent van de 7000 psychotherapeuten een aanvraag tot herregistratie ontvangen. 6 procent van de psychotherapeuten heeft het BIG-register laten weten dat zij geen behoefte heeft aan herregistratie.

Nog geen aanvraag gedaan?
Als u uw aanvraag nog moet indienen, kunt u dat het beste zo snel mogelijk doen. Het BIG-register verwacht deze laatste maanden van het jaar veel aanvragen waardoor de afhandeling langer kan gaan duren. Als u al wel een aanvraag hebt ingediend, maar deze op 1 januari nog niet is afgehandeld, dan blijft uw registratie gehandhaafd totdat er een besluit is genomen op uw verzoek tot herregistratie.

Laatste reminder
Psychotherapeuten die zich op uiterlijk 31 december 2016 moeten herregistreren, hebben diverse brieven ontvangen waarin is uitgelegd wat ze moeten doen. Binnenkort verstuurt het BIG-register een laatste herinnering. Hebt u niet eerder een brief ontvangen en/of hebt u vragen over de status van uw herregistratie? Neem dan contact op met de BIG-informatielijn: 0900 – 8998225 (1 cent per minuut, vanuit het buitenland: 0031-70340660.

Op 1 januari wordt de registratie doorgehaald van alle beroepsbeoefenaren wiens registratie per 31 december verloopt en die voor die datum geen aanvraag hebben ingediend. Na doorhaling volgt geen schriftelijke bevestiging meer in januari. 

Psychiater?
Veel psychiaters willen hun registratie in het BIG-register psychotherapeut behouden, maar lopen daarbij tegen een aantal problemen aan. Bent u psychiater en zoekt u informatie over uw herregistratie in het BIG-register psychotherapeut? Wij kunnen u adviseren. U kunt contact opnemen met Monique Buitenhuis: 030 251 0161 ( ma, di en do tussen 11.00 en 18.00 uur)

Meer informatie over de BIG-herregistratie als psychotherapeut kunt u vinden in het dossier herregistratie.« Terug naar overzicht