NVP Website voor leden

Verkrijg hier toegang tot exclusieve NVP Website ledencontent.

03-06-2021

Wetenschap in de spreekkamer. Cursus van Kirsten Hauber en Anna Bartak

Wetenschap in de spreekkamer. Cursus van Kirsten Hauber en Anna Bartak

In onze psychotherapiepraktijk lopen we regelmatig tegen vragen aan. De antwoorden vinden we soms bij intervisie of een expert-collega. Maar we vergeten vaak de wetenschap te raadplegen! Hoe zoekt, beoordeelt en gebruikt u wetenschappelijke informatie in uw psychotherapiepraktijk?

In deze cursus leren Anna Bartak en Kirsten Hauber u wetenschappelijke kennis constructief te gebruiken voor uw eigen klinische praktijk door middel van het schrijven en presenteren van een Critical Appraisal of a Topic (CAT).

De stappen van het wetenschappelijke proces vormen de rode draad van de cursus: nieuwsgierigheid, het formuleren van een heldere vraagstelling, het zoeken van literatuur en informatie, het wegen en kritisch beoordelen van de gevonden evidentie, het verwoorden van een bruikbare conclusie en de terugvertaling naar de klinische praktijk.

'Het toepassen van nieuwe wetenschappelijke inzichten in de dagelijkse praktijk is ook gewoon inspirerend en leuk!'

Wat leert u?

In deze online cursus leert u wetenschappelijke kennis constructief te gebruiken voor uw eigen klinische praktijk door middel van het schrijven en presenteren van een Critical Appraisal of a Topic (CAT).

Docenten

Anna Bartak en Kirsten Hauber

Voor wie?

Deze cursus is speciaal bedoeld voor psychotherapeuten (al dan niet in opleiding), maar is ook interessant voor psychiaters, en gz–psychologen die op het gebied van psychotherapie wetenschappelijk beter onderlegd willen zijn. 

De NVP streeft ernaar deze cursus mee te laten tellen als eerder verworven competenties (EVC) in de overgangsregeling naar de KP-PT.  

Wanneer

  • Dinsdag 7-14-28 september van 13-16 uur
  • 5-12-26 oktober van 13-16 uur

Accreditatie aangevraagd bij

  • Kwaliteitsregister Psychotherapie NVP
  • FGzPt