Wachtwoord vergeten

APT-studie: Onderzoek naar voorkeuren van jongeren voor depressiebehandeling

APT-studie: Onderzoek naar voorkeuren van jongeren voor depressiebehandeling 11-10-2018

GGz inGeest is in 2017 gestart met een onderzoek naar de voorkeuren van jongeren van 16 – 23 jaar voor depressiebehandeling. Met dit onderzoek willen we beter begrijpen wat voor hulp jongeren tussen de 16 en 23 jaar willen voor somberheidsklachten.

Uit onderzoek blijkt dat ongeveer 1 op de 10 Nederlanders tussen de 16 en 23 jaar last heeft van depressieve klachten. Professionele hulp kan nodig zijn om deze klachten te verminderen, maar behalve praten met een psycholoog zijn er ook andere vormen van hulp: bijvoorbeeld een cursus volgen via internet of runningtherapie. Gebleken is dat jongeren niet gauw geneigd zijn om hulp te zoeken, en als zij hulp krijgen, deze hulp niet altijd goed aansluit. Tegelijkertijd ontstaan veel psychische stoornissen in de periode van pubertijd tot jong volwassenheid en is het dus extra belangrijk ze tijdig te behandelen. Daarom willen we graag weten hoe we de zorg zo kunnen inrichten dat deze zo goed mogelijk aansluit bij de behoefte van jongeren.

De doelgroep zijn jongeren van 16 tot en met 23 jaar met depressieve klachten. We maken bij het onderzoek gebruik van een online vragenlijsten. Alle deelnemers krijgen een cadeaubon van 7,50 euro als vergoeding.

Wie kan deelnemen?

Wij zijn op zoek naar jongeren van 16 tot en met 23 jaar die:
• depressieve klachten hebben of hebben gehad
• de Nederlandse taal voldoende beheersen

Helaas kan niet worden deelgenomen in de volgende situaties:
• psychose, manie of verslaving
• opname in een klinische setting

Hoe kan je meedoen: via onze website op www.apt-onderzoek.nl.

Contactinformatie

Wij komen graag in contact met jongeren die zouden willen deelnemen aan dit onderzoek. Jongeren kunnen direct de vragenlijst invullen via de website www.apt-onderzoek.nl. Bij vragen kunt u contact opnemen met de onderzoekers van APT via APTonderzoek@ggzingeest.nl of op 06-83845304.

Bron en lees meer« Terug naar overzicht