Wachtwoord vergeten

Manifest oog voor elkaar

Manifest oog voor elkaar 11-09-2018

Het opvangen van kwetsbare of zelfs verwarde mensen is een gezamenlijke verantwoordelijkheid van alle Nederlanders. Dat is de boodschap van het manifest 'Oog voor elkaar' dat is ondertekend door kopstukken uit de geestelijke gezondheidszorg, politici en bekende Nederlanders. De oproep om elkaar meer de helpende hand te bieden komt van het Schakelteam Personen met Verward gedrag.

Onno Hoes, afgelopen twee jaar voorzitter van het Schakelteam, concludeert dat de maatschappij is verhard. Bijna dagelijks rukken hulpdiensten in Nederland uit om mensen die in een crisis zijn geraakt, te helpen. Het zijn vaak schrijnende maar soms ook gevaarlijke situaties die niet alleen voor de persoon zelf pijnlijk zijn, maar ook de maatschappij raken. Mensen zijn dan de grip op hun leven kwijt. Signalen dat niet het goed gaat, zijn niet gehoord of gezien. Hier kunnen we allemaal wat aan doen. Het Schakelteam hoopt met deze oproep de bewustwording over sociale inclusie te bevorderen: ben je er wel voor een ander? Doet wel iedereen mee?

Op de site www.manifestoogvoorelkaar.nl staat meer informatie. Ook kan men daar de advertentie als poster downloaden. Ook op Facebook kan iedereen het manifest ‘liken’ en wordt de pagina hopelijk door heel veel mensen gedeeld.

Na twee jaar eindigt op 1 oktober 2018 de opdracht van het Schakelteam Personen met Verward Gedrag. Op 27 september houdt het schakelteam een slotcongres.

Ga hier naar het manifest

Lees ook het bericht op NOS« Terug naar overzicht