Wachtwoord vergeten

Uitspraak 1 van de maand september

Uitspraak 1 van de maand september 03-09-2018

In de rubriek: 'de uitspraak van de maand' geven we een samenvatting van een zaak die recent of al wat langer geleden door het tuchtcollege is behandeld. Deze maand brengen we een zaak van ruim een jaar geleden bij u onder de aandacht. Het gaat om psychotherapeut die verbonden is aan de Opvoedpoli, waar ouders hun zoon op advies van de school hebben aangemeld.

De klagers (de ouders) verwijten de psychotherapeut dat hij zijn geheimhoudingplicht heeft geschonden door hen niet om toestemming te vragen om de (eventuele)bij hun zoon gestelde diagnose met school te delen. Klagers verwijten de psychotherapeut bovendien dat hij op onzorgvuldige wijze tot een diagnose is gekomen en dat hij veel te snel aanklagers de mogelijkheid van medicatie heeft geboden.   

Uitspraak: deels (eerste klachtonderdeel) gegrond. Waarschuwing.
Datum uitspraak: 28-04-2017 (Regionaal  Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg Amsterdam).
Lees hier de uitspraak

Over de rubriek
De uitspraken kunnen een voorbeeldfunctie hebben en dienen als leidraad voor beroepsmatig handelen in situaties die vaker voorkomen. U kunt de zaken gebruiken bij intervisie of zelf uw kennis van beroepsethiek op een bepaald gebied vergroten.

Alle uitspraken uit deze rubriek zijn terug te vinden op onze website. Hier staan ook uitspraken die door onze eigen klachtencommissie zijn behandeld.« Terug naar overzicht