Wachtwoord vergeten

Congres Ernstige persoonlijkheidsstoornissen en complexe (behandel)relaties

Wanneer: 20 november 2018
Locatie: Van Der Valk, A'dam-Amstel

Omschrijving:

Deze dag gaat over de complexe relaties van mensen met een psychiatrische aandoening (EPA). Mensen die relaties met zichzelf en anderen, naasten, buren, collega’s, hulpverleners hebben. Centraal staan de vragen: Wat is de (inter)persoonlijke dynamiek? Wat gaat er mis bij deze patiënten in hun relaties; hoe kunnen we gezonde relaties bevorderen? Wat is de rol van de therapeutische relatie hierbij? Deskundige sprekers beantwoorden u deze vragen bij het congres Ernstige persoonlijkheidsstoornissen en complexe (behandel)relaties op 20 november in Amsterdam.

Programma >>

Ik haat van jou’-falende  interpersoonlijke relaties
Door epistemisch wantrouwen durven patiënten met een persoonlijkheidsstoornis niet te vertrouwen op wat u als behandelaar te bieden heeft. In deze lezing van Saskia Knapen leert u wat epistemisch wantrouwen is. Ook leert u hoe u de neerwaartse spiraal naar falende relaties met uw patiënten kan voorkomen.

Ken je mij? Van beheersen naar begrijpen van hechtingsontmoedigend gedrag 
Cora Loffeld geeft antwoord op de vragen: wat heeft u nodig van uwzelf, uw team, uw patiënt en van de organisatie waarbinnen u werkt, om een behandeling vorm te geven en vol te houden? En, wat heeft de patiënt nodig van u en uw team om het vol te houden en het vertrouwen te vergroten?

De ernstig Vermijdende Persoonlijkheidsstoornis: dynamiek en behandeling 
Wanneer u als therapeut merkt dat uw aandacht afdwaalt, of dat u zich verveelt in een therapiegesprek, wordt er waarschijnlijk vermeden door uw patiënt. Irritatie en ongeduld bij u als behandelaar ligt dan op de loer. Ellen Willemsen licht toe hoe u uw patiënt uitnodigt tot contact en tot verandering.

 

Direct inschrijven >>