Wachtwoord vergeten

Training 'Thematic Apperception Test (TAT)'

Wanneer: 09 november 2018
Locatie: HNK CS, Arthur van Schendelstraat 650, Utrecht

Omschrijving:

Op vr. 9 november, 23 november & 7 december 2018 te Utrecht. Docenten: dr. Johan Vereycken en Eric Versteeg. Organisatie: NVVR.

De TAT is een veelgebruikt instrument in de klinische psychodiagnostiek van adolescenten en volwassenen. In de klinische praktijk is de TAT zelfs populairder dan de rorschachtest. Helaas om de verkeerde reden: clinici geloven namelijk dat ze de TAT-verhalen onmiddellijk kunnen interpreteren, terwijl de rorschachtest een complex coderingssysteem vergt. De gevolgen van een intuïtieve klinische interpretatie van de TAT laten zich raden: subjectieve en wetensdhappelijk niet-onderbouwde uitspraken met een lage betrouwbaarheid. Voorts zijn clinici zelden op de hoogte van het bestaan van klinisch relevante en empirisch onderbouwde scoringssystemen voor de TAT (Jenkins, 2008). Deze driedaagse praktische vorming wordt nu in Nederland georganiseerd. In deze training staan de vaardigheden om de TAT op een wetenschappelijke en systematische wijze te interpreteren centraal.

Deelname: € 500,- voor leden NVVR en VVKP; € 550,- voor niet-leden. Koffie, lunch en documentatie zijnb inbegrepen. Bij annulering na 25 oktober 2018 wordt € 100,- annuleringskosten in rekening gebracht.

Informatie en inschrijven: www.rorschachvereniging.nl.