Wachtwoord vergeten

Congres Psychiatrie en LVB: Werken aan samenspel

Wanneer: 17 mei 2018
Locatie: Muntgebouw, Utrecht

Omschrijving:

Organisatie: Academische Werkplaats Kajak. Met o.a. Angela Hassiotis.

Er is de laatste jaren steeds meer aandacht voor jongeren en jongvolwassenen met een licht verstandelijke beperking en een psychische stoornis. Zo verscheen in 2015 het Handboek Psychiatrie en LVB. Jeugd-ggz, scholen, vg-zorg en wijkteams werken sinds de transitie meer en meer samen. Een goede zaak! En tijd voor een update, waarin het toenemende samenwerken tussen wetenschap en praktijk, behandelaar en patiënt, jeugd-ggz en vg-zorg samenkomen. Waarin we, kortom, werken aan samenspel!

Het congres biedt u verdieping van een aantal capita selecta uit het Handboek Psychiatrie en LVB. Zo behandelen de auteurs en (internationale) gastsprekers diagnostiek, psychologische behandeling en farmacologische behandeling bij LVB. Er is ook ruimte voor verbreding met vernieuwende onderwerpen als social-mediagebruik bij LVB, tripple-problematiek (verslaving, psychiatrie en LVB) en bijvoorbeeld opname-vervangende klinische behandeling (high intensive home treatment).

Accreditatie is aangevraagd bij FGzPt, NVvP, NIP, VGCt, ABC1 (AVG) en SKJ.

Inschrijfgeld: bij vroegboeken en betalen tot 1 maart 2018: € 170,-. Standaardbedrag: € 195,-. Auteurs van het Handboek Psychiatrie en LVB betalen € 95,- en studenten € 99,-.

Informatie en aanmelden: www.scem.nl.