Wachtwoord vergeten

NVGzP Dubbeljubileumcongres ; Dilemma's en innovaties in de diagnostiek'

Wanneer: 18 januari 2018
Locatie: De Eenhoorn, Amersfoort

Omschrijving:

Met o.a. Trudy Dehue, Dick Bijl, Philippe Delespaul, Bas van Heycop ten Ham, Rudolf Ponds, Frank Snoek, Marieke Wichers.

De NVGzP organiseert op 18 januari 2018 een congres t.e.v. een dubbeljubileum, nl. het 20-jarig bestaan van de gz-psycholoog en het 5-jarig bestaan van de NVGzP. In 1998 werd het beroep van gz-psycholoog wettelijk vastgelegd in een BIG-registratie. Een mijlpaal voor de psycholoog, werkzaam in de individuele gezondheidszorg. In het najaar van 2012 werd de NVGzP opgericht, dé vereniging van en voor BIG-geregistreerde gz-psychologie en haar specialismen: de klinisch psycholoog ende neuropsycholoog.

In de plenaire ochtendsessie wordt de basis gelegd voor de dilemma's en behoefte aan innovaties in de diagnostiek. Dit thema speelt ok een rol buiten de ggz. Daarna volgen vier parallelsessies die elk vanuit een verschillende invalshoek aandacht besteden aan de uitwerkingen hiervan.

Plenair

In de ggz en somatische werkvelden is zowel onderdiagnose als overdiagnose een onderbelicht probleem dat consequenties heeft voor zowel de patiënt als voor het (niet) handelen van de professional. Te denken valt aan de sterke toename van SSRI-medicatie bij angst- en stemmingsstoornissen. Anderzijds hebben veel patiënten psychologische klachten van medicatie die zij gebruiken (al dan niet terecht), die niet worden onderkend en niet adequaat worden behandeld. Hulp bij afbouw of vermindering van medicatie of overstappen op psychologische vormen van therapie, is een aandachtsgebied van de gz-psycholoog.

Kosten:

  • NVGzP-leden: € 195,-
  • Bij directe aanmelding als NVGzP-lid: € 215,-
  • P3NL-leden: € 230,-
  • Niet-leden: € 245,-

Informatie en aanmelden: www.nvgzp.nl.