Wachtwoord vergeten

Symposium 'Stoppen met behandelen (als het nog kan). Over de eindigheid van zorg en een gepaste afronding'

Wanneer: 07 december 2017
Locatie: CineMec, Utrecht

Omschrijving:

Dagvoorzitter: dr. Theo Ingenhoven. Met dr. Mariëlle Hendriksen, prof. dr. Kees Korrelboom, Roland Sinnaeve, prof. dr. Lieuwe de Haan, dr. Ad Kaasenbrood, Ariëtte van Reekum.

De financiering van onze geestelijke gezondheidszorg staat onder druk. En dat is nog zacht uitgedrukt. Om ziektekosten beheersbaar te houden, dienen tegenwoordig opnames te worden voorkómen, bedden afgebouwd en mogen ambulante behandeltrajecten niet altijd meer worden verlengd. Eindigheid van zorg speelt daarmee een steeds nadrukkelijker rol in onze spreekkamers: we moeten bij voorkeur kort en krachtig behandelen en niet 'eindeloos' doorgaan. Maar is er wel voldoende wetenschappelijke evidentie om kortere klinische interventies te rechtvaardigen? Hoe lang is kort eigenlijk? En bij welke indicaties? Weten we echt wat goede redenen zijn om een klachtgerichte behandeling, persoonsgerichte psychotherapie of farmaco-therapeutische interventie eerder dan gewoonlijk te kunnen/mogen beëindigen? Wanneer zijn doelen bereikt? Wanneer is het genoeg? Wanneer teveel van het goede? En hoe rond je op een goede manier een lopende behandeling af? Maar ook: wanneer is het juist terecht om toch 'nog even door te gaan'?

Accreditatie is aangevraagd bij NVvP, FGzPt, NIP en NVP.

Kosten: € 295,- (A(N)IOSsen en voltijdstudenten betalen € 175,- (met een verklaring van de opleider). De kosten zijn inclusief symposiummaterialen, koffie/thee en lunch.

Informatie en inschrijven: www.lemion.nl