Wachtwoord vergeten

Symposium 'Outsiders? Psychische stoornissen buiten gebaande paden'

Wanneer: 08 december 2017
Locatie: Museum Hermitage, Amsterdam

Omschrijving:

Dagvoorzitter: Wouter van Ewijk. Met prof.dr. Douwe Draaisma, Jan Rudolph de Lorm, Menno Oosterhoff, Antoinet Oostindier, prof.dr. Robert Schoevers.

Emoties, cognities en gedrag, positief of negatief, normaal of afwijkend: stoornissen van de psyche zijn een bron van inspiratie voor kunstenaars. Tegen deze achtergrond maakt de 'art brut' of 'outsider art' een grote ontwikkeling door. Dit vaak ongrijpbare werk van veelal autodidacte kunstenaars met een psychische stoornis krijgt inmiddels de erkenning die het als volwaardige kunststroming verdient. Deze kunstenaars bewegen zich buiten de gebaande paden. En gemeten aan de gangbare richtlijnen, generieke modules en zorgpaden in de ggz geldt dat ook voor veel mensen met psychische stoornissen: het gaat dan als het ware - en met alle respect - om 'outsiderpatiënten'.Dit symposium staat in het teken van de vaak moeilijke diagnostiek en behandeling van deze 'outsiderpatiënten'. Tijdens alle presentaties/casuïstiekbesprekingen is de praktische relevantie voor het werk in de geestelijke gezondheid het uitgangspunt. De presentaties worden ingeleid door een bijpassend kunsthistorisch intermezzo.

Accreditatie is aangevraagd bij NVvP, FGzkPt, NIP, NVP, V&V.

Kosten: € 295,-. A(N)IOSsen en voltijdstudenten betalen € 175,- (met een verklaring van de opleider). De kosten zijn inclusief symposiummaterialen, koffie/thee en lunch.

Informatie en inschrijven: www.lemion.nl.